Naslovna Grad Redovna sjednica skupštine Udruge Vretenac

Redovna sjednica skupštine Udruge Vretenac

28
0

Dana 23. siječnja 2020. g. s početkom u 17:00 sati, u prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini održana je Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina, koja je ove godine okupila volontere, stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Sjednicu skupštine uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman vodila je tajnica Udruge Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu i financijskog izvješća Udruge za 2019. godinu. Kroz 2019. godinu održano je 30 radionica namijenjenih mladima i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, te 32 radionice projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ namijenjenih djeci koja su u procesu odgode upisa u 1. razred. U rad Udruge uključen je 31 volonter, te je odrađeno 1538 volonterskih sati. Organizirana su brojna predavanja namijenjena široj lokalnoj zajednici, obilježeni su važni datumi s ciljem senzibilizacije javnosti spram osoba s intelektualnim teškoćama, ali isto tako članovi Udruge su se educirali i usavršavali kako na domaćim tako i na međunarodnim predavanjima i skupovima.

Udruga Vretenac, Slatina u 2019. godini provela je nekoliko projekta:

  • Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence II (Grad Slatina)
  • Pusti me da koračam u skladu s glazbom koju čujem (Grad Slatina)
  • Prepoznaj me (KOMRAD d.o.o)
  • Upoznaj i fotkaj (VPŽ)
  • Nijedan početak nije lak pripremam se da budem đak (Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku)
  • 1000 dana na Jadranskom moru (Valamar Riviera)
  • Moj asistent III (ESF)

U 2019. godini Udruga Vretenac, Slatina dobila je niz pohvalnica, priznanja i nagrada.

Tako nam je uručeno „Javno priznanje Grada Slatine za rad i djelovanje“, zatim je projekt „Nijedan početak nije lak, priprema se da budem đak“ nagrađen poveljom za „Naj-akciju“ u 2019. godini, te nam je uručena regionalna volonterska nagrada u kategoriji „Primjera dobre prakse uključivanja volontera“.

Usvojivši Izvješće o radu za 2019. godinu i Financijsko izvješće za 2019. godinu predstavljen je plan rada i financijski plan za 2020. godinu, među kojima je posebno istaknut početak provedbe projekta „Nauči me, uspjet ću” koji će se provoditi u partnerstvu s Udrugom OSIT Jaglac, Orahovica od veljače ove godine, kao novi oblik sustavne podrške osobama s intelektualnim teškoćama.
Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2019. godinu.

UOSIT Vretenac

(28)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*