Naslovna Grad Prvašići iz OŠ E. Kumičića posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu

Prvašići iz OŠ E. Kumičića posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu

92
0

U petak, 18. prosinca 2020. godine, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina posjetila sa dva prva razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina. Zbog sigurnosnih mjera djeca nisu ulazila u same prostore Knjižnice već su ih knjižničarke dočekale ispred ulaza u Knjižnicu i družile se sa njima. U prvoj skupini, 1b razred OŠ djeca su došla u pratnji svoje učiteljice Željke Novotni, a u drugoj učenici 1a razreda u pratnji učiteljice Vere Menčik i osobne asistentice i učiteljice Monike Bošnjak.

Pošto prvašići ulaze u svijet pisane riječi želja nam je da ih potaknemo na druženje sa knjigom i Knjižnicom u kojoj mogu, kako budu odrastali, nadograđivati svoje obrazovanje i što im potreba za informacijama bude veća da znaju da se mogu osloniti na fond knjižnice. Djecu smo upoznali sa svim mogućnostima koje im knjižnica može pružiti. Ona je mjesto susreta i razmjene informacija koja će koristiti u životu. Poticanje čitanja počinje od najranije dobi kao i ljubav prema knjizi. Knjižnica je svim učenicima prvih razreda OŠ Eugena Kumičića poklonila besplatno članstvo na godinu dana i ovim susretom učenicima su podijeljene članske iskaznice.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina poziva roditelje djece prvih razreda OŠ Slatine, Čađavice, Nove Bukovice, Voćina, područnih škola da slobodno dođu u knjižnicu i uz popunjavanje pristupnice učlane besplatno svoje dijete kako bi im omogućili lakše školovanje.

Ovaj susret učenika prvih razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina organiziran je u već dugogodišnjoj suradnji OŠ i Knjižnice, a inicijativom školske knjižničarke Melite Schmitz.

Više fotografija pogledajte ovdje…

(92)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr