Naslovna Grad Udruga “Living Life” voli Hrvatsku

Udruga “Living Life” voli Hrvatsku

67
0

Već 23. godinu zaredom udruga LIVING LIFE iz engleskog grada Eastbourne-a djelatno pokazuje da joj je stalo do radosti djece na širem slatinskom području.

U ovo vrijeme Adventa božićnim poklonima „Gift of Love“ obradovali su više od 800 djece nižih razreda svih matičnih i područnih škola, kao i 300 djece u Orahovici posredstvom Evanđeoske pentekostne crkve Betanija. Već 10-tu godinu nisu zaboravili ni 30-tak djece u „izgubljenom selu“ Kladavac kraj Babine Grede.

Propovijedati Evanđelje i darovima za one koji si sami to ne mogu priskrbiti moto je ove kršćanske udruge koju vode supružnici Lyn i Mick Trott. Desna ruka su ima majka i kćer Marjorie i Stacey. Mick od listopada 1991. organizira, prikuplja i šalje tegljače s humanitarnom pomoći u ratom napaćenu Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu. Tih donacija na kotačima bilo je više od 400 do danas.

Kako su potrebe jenjavale, krajem 1990-tih počinju prikupljati pakete (slatkiše, školski pribor, kape, šalove i rukavice za zimu, osobnu higijenu) u kutijama cipela. Sve te pakete daruju djeca iz osnovnih škola grofovije East Sussex.

Preko kanala La Manche donaciju je ove godine dovezao sam Mick Trot, vozeći više od 30 sati u komadu, jer u Njemačkoj zbog korone nisu smjeli stajati na odmorištima. Prijašnjih godina vozili su i drugi dečki Ian, Bruce, Steve, ali ove godine su odustali zbog samoizolacije pri povratku.

Prešavši više od 1800 km u jednom smjeru pokazao je koliko mu je stalo do djece u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana reportažu o udruzi Living Life napravila je Plava TV – Darovi iz Engleske za slatinske mališane.

Crveni križ Slatina kao druga strana ove medalje zahvaljujem svim donatorima, školama na susretljivosti, medijima i svi koji pomažu da se čarolija Božića ne izgubi.

Iako i mi Hrvati imamo krasnih božićnih pjesama, u srce mi je ušla predivna pjesma engleskog pjevača Cliffa Richarda „Mistletoe and wine“ – S njenom porukom radosni i blagoslovljeni proslavite ovaj Božić 2020. godine.

Vladimir Jeleničić
20.12.2020.

(67)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr