Naslovna Grad Pokreni promjenu – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju

Pokreni promjenu – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju

59
0

U četvrtak, 24. prosinca 2021. godine, u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, održana je prva radionica projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ pod financijskom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina sa partnerima na projektu Osnovnom školom Eugena Kumičića, Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina.

Sudionici projekta su 10 učenika iz posebnih odjela i 10 učenika iz osmih redovnih razreda istoimene škole, podijeljeni u dvije grupe pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman.

Vježbama i igrama pamćenja imena i koncentracije započeli su druženje, kao jednom od aktivnosti kojima su učenici dobili priliku za bolje međusobno upoznavanje.

Nasumičnom podjelom učenici su podijeljeni u parove, tako da svaki par čini učenik iz posebnog odjela i učenik iz redovnog 8-og razreda.

Zajedničkim radom u parovima, kao posljednjom aktivnost ove prve radionice, nastali su kreativni dječiji radovi koji predstavljaju logo projekta „POKRENI PROMJENU“.

Upravo ovi radovi simboliziraju početak jedne lijepe zajedničke priče u kojoj će učenici dobiti priliku za bolje međusobno upoznavanje, suradnju, prihvaćanje i rušenje predrasuda te stvaranje inkluzivnog društva s jednakim mogućnostima za sve.

UOSIT Vretenac

 

(59)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr