Naslovna Novo Otvoren 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam

Otvoren 23. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam

56
0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u petak, 1. travnja 2022. godine, sudjelovala na otvorenju 23. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu kojeg je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u nazočnosti saborskog zastupnika  Mire Totgergelija, župana bjelovarsko-bilogorskog Marka Marušića te gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka.

U sklopu Proljetnog sajma, koji traje do 03. travnja, održava se i 17. međunarodni pčelarski sajam te Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KONa Sajmu, a ove je godine sudjelovalo 400 izlagača iz desetak zemalja na stotinu tisuća četvornih metara površina.

Ministrica poljoprivrede obišla je brojne izlagače te potvrdila nastavak podrške Ministarstva poljoprivrede ovoj hvalevrijednoj manifestaciji koja zastupa interese hrvatskih poljoprivrednika, što potvrđuje i danas potpisan ugovor o suradnji na održavanju 29. Državne stočarske izložbe u sklopu Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, koji će se održati od 9. do 11. rujna 2022. u Gudovcu. Državna stočarska izložba je središnja nacionalna manifestacija na kojoj se na jednom mjestu predstavljaju uzgajivači svih vrsta i pasmina domaćih životinja koja se uzgajaju u Republici Hrvatskoj.

„Čestitam hrvatskim poljoprivrednicima na trudu i otpornosti koju su pokazali unatoč svim izazovima, o čemu svjedoče neometane investicije u poljoprivredu kroz Program ruralnog razvoja iz kojeg je već isplaćeno 85 posto sredstava odnosno 15,7 milijardi kuna. Moram istaknuti i kako su upravo danas otvorene prijave za 200 milijuna kuna vrijednu potporu za nabavu mineralnog gnojiva u okviru paketa mjera ove Vlade u cilju ublažavanja rasta cijena energenata vrijednih 4,8 milijardi kuna, uključujući smanjenje stope poreza na dodanu vrijednost na svježe proizvode te inpute u poljoprivredi“, izjavila je ministrica Vučković te istaknula kako je uslijed krize COVID-19 hrvatskim poljoprivrednicima isplaćeno više od 869 milijuna kuna, pri čemu je za izrazito važan sektor stočarstva isplaćeno gotovo 243 milijuna kuna.

(56)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr