Naslovna Kultura Održan 39. susret čitateljskog kluba

Održan 39. susret čitateljskog kluba

83
0

Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatine održao je svoj 39. susret u utorak, 10. studenoga 2020. godine, a povod susreta bila je knjiga „Mala pariška knjižara“ njemačke spisateljice Nine George.

Riječ je o romanu koji govori o jednom neobičnom knjižaru i njegovoj neobičnoj plutajućoj knjižari usidrenoj na rijeci Seini. Strastveni je čitač koji vjeruje da knjiga može biti lijek za bolesnu dušu, a sam je zarobljen u žabokrečini svoga života. Uspijeva osloboditi se iz začaranog kruga u trenutku kada se, poslije 21 godine usidrenja, pokreće i traži put prema iskupljenju, odnosno oslobođenju. Tada nalazi sreću kao i svi oni koji su oko njega.

Opći dojam o knjizi je pola – pola. Nekima se knjiga svidjela i toplo je preporučuju dok je nekim članovima kluba razočaranje. Zanimljivost ovog susreta je ta da, koliko nas je bilo fizički prisutno na susretu još toliko je sudjelovalo dopisno, odnosno zbog epidemijske situacije svoje doživljaje pročitane knjige poslali su pisanim putem.

Knjiga „Mala pariška knjižara“ autorice Nine George od članova Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina dobila je srednju ocjenu 3,93.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba čitamo roman „Cvijeće“ suvremenog portugalskog pisca Afonsa Cruza. Glavna tema romana je naše sjećanje i kako nas ono određuje.

Susret će se održati u utorak, 15. prosinca u 17:30 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

Marija Cindrić

(83)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: