Naslovna Grad Mjesec hrvatske knjige u Dječjem vrtiću Zeko

Mjesec hrvatske knjige u Dječjem vrtiću Zeko

64
0

Dječji vrtić Zeko u suradnji sa Gradskom knjižicom i čitaonicom obilježava Mjesec hrvatske knjige na nove i neobične načine. Uz zajedničke ideje i suradnju osmišljen je projekt “Putujući kovčeg bajki” u koji su djelatnice knjižnice, uz predhodnih dogovor sa odgojiteljicama spremale slikovnice, a zatim bi djeca došla po slikovnice i knjige bajki. “Putujući kovčeg” čekao bi ih pred ulazom u Gradsku knjižicu i čitaonicu, a djelatnice bi ih dočekale, pozdravile i pozvale da se učlane u Gradsku knjižicu uz besplatno članstvo za ovu godinu.

Roditelji djece polaznika djece vrtića Zeko, iako su zbog epidemiološke situacije već duže vrijeme izvan prostora vrtića, ponovo su pokazali veliku suradnju i prihvatili poziv odgojiteljica te snimili audio snimke priča i bajki koje su djeca zatim slušala za vrijeme aktivnosti i prije popdnevnog odmora. Zamislite oduševljenje i ponos djece kad prepoznaju glas koji čita priču ili bajku ili kada snime priču sa mamom ili tatom, bakom ili djedom.

Ovom prilikom im se svima još jednom zahvaljujemo jer su u ovo hladno jesensko vrijeme ispunili naš vrtić predivnom pričama i bajkama.

Još jedna neobična suradnja vezana uz obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige dogodila se u našem vrtiću, i to uz suradnju roditelja, Gradske knjižnice i čitaonice i Vatrogasne zajednice VPŽ. Nedavno poklonjene vatrogasne bojanke potaknule su kod djece imitativne igre vatrogasaca, istraživanje i promišljanje o njihovom poslu a i često se spominjao omiljeni Dabar Virko. Potaknuti ovim dječjim interesom osmislili smo susret Dabra Virka sa djecom koji ih je posjetio sa slikovnicama u kojima su glavni likovi vatrogasci a uz jednu od njih su svi zajedno ponovili brojeve od 1 do 10.

Djeca su Dabra Virka iznenadila svojim znanjem o vatrogascima ali i pjesmom o njemu koja je nastala iz dječjih izjava i priča o Dabru Virku. Dječje izjave u stihove je pretvorila teta Tamara, a uz pomoć roditelja pjesma je odsvirana, aranžirana i snimljena. Ovom se prilikom zahvaljujemo gospodinu Siniši R. i njegovom kolegi Vlatku C. koji su uz suradnju na daljinu učinili ovu pjesmu stvarnom.

Djeca su prepoznala svoje izjave u njoj i oduševljeno je prihvatila, svidjela se i Dabru Virku, a svidjela se i Vatrogasnoj zajednici VPŽ a koja nam je šapnula kako bi ova pjesma mogla biti himna Dabra Virka.

Uskoro nas čeka i premijera pjesme, a do tada se još jednom zahvaljujemo Gradskoj knjižnici i čitaonici, Vatrogasnoj zajednici VPŽ a,roditeljima djece polaznika vrtića Zeko, ali i svim djelatnicima vrtića i posebno djeci čije ideje u ovo za sve nas vrlo neobično vrijeme i dalje stvaraju predivne projekte i suradnje.

Više fotografija pogledajte ovdje…

Izvor: vrtic-zeko.hr

(64)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr