Naslovna Novo Najljepši školski vrtovi

Najljepši školski vrtovi

86
0

Već godinama, Virovitičko-podravska županija, perjanica je nagrada za „Najljepši školski vrtovi“, projekta koji se provodi u suradnji Hrvatske radio televizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U petak su tri nagrade i dva priznanja stigla u Virovitičko-podravsku županiju. Nagrade je između ostalim, uručila, Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Naime, u prostorima HRT-a, održana je svečana dodjela nagrada i priznanja projekta „Najljepši školski vrtovi“, koji se provodi već 27 godina, podupirući rad na uređivanju vrtova predškolskih i školskih ustanova i učeničkih domova, a pritom vodeći brigu o energetskoj učinkovitosti i očuvanju prirode općenito.

Priznanje za poseban vrtni element dobile su: OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica “sobno bilje” i Industrijsko-obrtnička škola Slatina “cvjetna haljina”. Istodobno, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, dobila je i 3. nagradu u kategoriji „Očuvanja tradicijskog uzgoja“, kao i OŠ Mikleuš koja je dobila 3. nagradu u kategoriji „Učionica na otvorenom“. U glavnoj kategoriji „Najljepši školski vrt“, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci osvojila je 2. nagradu u RH. Nagrade i priznanja preuzeli su ravnatelji škola: Kristina Krmpotić, Lareta Žubrinić, Dragan Kraljik i voditeljica školskog vrta IOŠ Slatina Ružica Pekar. Na svečanosti su nazočili – Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, načelnici općina, Mikleuš – Robert Grabar i Čačinci – Alen Jurenac.

Lareta Žubrinić

(86)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr