Naslovna Grad Humanitarna akcija: Dom za Horvatove

Humanitarna akcija: Dom za Horvatove

222
0

Crveni križ Slatina pokreće humanitarnu akciju “Dom za Horvatove” za cijelo područje Republike Hrvatske. Akcija će trajati od ponedjeljka 14. ožujka do 11. lipnja 2022. godine. Prikupljaju se novčana sredstva (do 140.000,00 kn) od kojih će se kupiti već pronađena kuća u dobrom stanju u Čađavici koja je useljiva za nekoliko dana. Osim kupnje kuće koja se prodaje za 15.000 €, uz ostale troškove platit će se priključak na javni vodovod i kupiti potrebni kućanski uređaji (peć, hladnjak, perilica i dr.).

Supružnici Adrijana i Stjepan Horvat iz sela Noskovci kraj Čađavice imaju četvero malodobne djece: Lara (7. raz), Dino (5. raz), Ena (1. raz) i 4-ro godišnja Mia Magdalena. Žive u veoma lošim stambenim uvjetima bez tekuće vode i kanalizacije u kući. Majka Adrijana (31. god.) oboljela je od zloćudnog tumora i već više od pola godine odlazi na kemoterapiju u Zagreb. Otac Stjepan nema stalan posao, a posebno sada kada mu je supruga oboljela mora ostajati doma i brinuti se za odlazak djece u školu i ostalo.

Preseljenjem u Čađavicu djeca više neće morati čekati autobus za odlazak u školu, mala Mia moći će pohađati vrtić, bit će im dostupnija medicinska skrb, prijevoz u druga mjesta, pošta, općina i dr.

Apeliramo na dobre ljude, udruge i ostale pravne subjekte u RH da se odazovu ovoj akciji širokog i darežljivog srca kako bi ovu obitelj spasili od doista bijednih uvjeta u kojima žive.

Žiro račun za ovu humanitarnu akciju kod Slatinske banke d.d. je: HR6524120091520000880

(222)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr