Naslovna Grad Krštenje Leonarda – 5. djeteta slatinske obitelji Kokorić

Krštenje Leonarda – 5. djeteta slatinske obitelji Kokorić

60
0

U župnoj crkvi bl. Ivana Merza u Slatini u nedjelju 08. listopada 2023. požeški biskup dr. Antun Škvorčević krstio je malog Leonarda, peto dijete majke Katarine rođ. Turk (26) i oca Danijela (27). Kumovi su bili Miroslav i Ana Sraka iz Zvonimirovca. Iako su roditelji veoma mladi (nemaju ni 30 godina) pokazali su veliku otvorenost prema životu i u 6 godina braka planirali odgovornost za podizanje i odgoj petero djece. Osim malog Leonarda rođenog 2. kolovoza, tu su još i sestrice Danijela (2019.) i Petra (2020.) i starija braća Sandro (2017.) i Stjepan (2022.) Nitko od njih još ne pohađa školu, a troje ide u dječji vrtić u Slatini.

Pastoralna praksa katoličkih biskupa u Hrvatskoj, pa tako i našeg požeškog Antuna, je da sakrament krštenja osobno podjele svakom 5-tom i daljem djetetu u obitelji, ako su u mogućnosti. Time ohrabruju sve plemenite obitelji koje se ne boje života i daju im vidljivu podršku na njihovom putu s Bogom u sukreaciji i odgoju novih kršćana. To je najuzvišenija zadaća koju jedna obitelj na zemaljskom putu može imati.

Biskup Škvorčević čestitao je obitelji Kokorić i rekao neka se ne boje žrtve, jer svaka žrtva koja proizlazi iz ljubavi ne može čovjeka ostaviti praznim i izgubljenim, nego ga ispunja životom, svjetlom i smislom. Zamolio je i nebesku zaštitu patrona župe bl. Ivana Merza na sve vjernike i sve obitelji s djecom, stare i nemoćne i za djecu ove obitelji Kokorić da im sjeme života zasijano krštenjem izraste do punine mjere Božje.

Vladimir Jelenčić

(60)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr