Naslovna Grad Održan Dječji tjedan u Vrtiću Zeko

Održan Dječji tjedan u Vrtiću Zeko

28
0

U dječjem vrtiću svaki je tjedan „Dječji tjedan“, no svake godine u prvom punom tjednu listopada nastojimo dodatno osvijestiti odrasle kako je potrebna „Ljubav djeci prije svega“, jer ljubav je temelj za ostvarivanje svih dječjih potreba i prava.

Polazeći od te spoznaje te prateći temu ovogodišnjeg Dječjeg tjedna – vještine, odgojiteljice svih skupina u dječjem vrtiću Zeko nastojale su poticati razvoj vještina individualnim i grupnim aktivnostima, a osobito su nastojale ostvariti međusobne suradnje, u cilju sklapanja i jačanja prijateljstava izvan skupina.

Djeca jaslične dobi „Ptičice“ i „ Pahuljice“ otisnula su se u svoju prvu šetnju gradom upoznajući okruženje te su razvijala socijalne vještine igrom u manjim skupinama. „Oblačići“ su ukrasili gradski park crtajući kredama. Odgojiteljice skupina „Leptirići“ i „Jabučice“ iznenadile su djecu zajedničkim igrokazom. Vještine su razvijali izradom lutki od prirodnih i recikliranih materijala, nizanjem ogrlica prijateljstva te su učili tradicionalne igre i igre s pjevanjem na otvorenom.

„Ivančice“ i „Bubamare“ organizirale su suradničku igru „Paukova mreža“, natjecateljske igre s preprekama, zajedničku šetnju do Vidikovca te scensku improvizaciju odgojiteljica za djecu „Uljuđeni vuk“. Djeca dviju skupina prijateljske su odnose učvrstila i međusobnom razmjenom kolača koji su sama izradila.

„Točkice“ su svoja prava, ali i obveze utvrdile izradom plakata, a pravo na igru dodatno su ostvarile kroz suradnju s „Ribama“, igrajući se „s prirodom“. Dvije su skupine materijale pronađene u dvorištu vrtića koristili u kreativnoj igri i stvaranju. „Ribe“ su surađivale i s roditeljima, prikupljajući jesenske plodove i oguljene klipove kukuruza, koji su im postali novi materijal za igru.

Više fotografija pogledajte ovdje…

(28)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr