Naslovna Novo eTwinningove škole naše Županije

eTwinningove škole naše Županije

72
0

Oznaku eTwinningove škole za 2021./2022. školsku godinu, od 22. ožujka, ponosno nose 93 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske, uz još 2842 eTwinning škole u Europi.

Dobivanjem eTwinningove oznake kvalitete za školu, zbog svoga rada i sudjelovanja u projektnim aktivnostima u okviru europskog programa eTwinning, istaknule su se četiri škole na području Virovitičko-podravske županije:

  1. Industrijsko-obrtnička škola Slatina;
  2. Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci;
  3. Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina;
  4. Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica.

Prijave za dobivanje oznake eTwinning škole bile su otvorene u studenom 2020. godine, a trajale su do 8. veljače 2021. godine. Postupak prijave provodio se u dvije faze.

Prva faza sastojala se od automatske provjere sljedeća tri zahtjeva:

  • Škola je prijavljena u eTwinning prije više od 2 godine.
  • Postoje najmanje 2 eTwinningova učitelja povezana sa školom koji su bili aktivni (u eTwinning projektima, suradnjama, događanjima) tijekom 2019. i 2020. godine.
  • Član škole sudjeluje u najmanje jednom europskom eTwinningovom projektu koji je dobio nacionalnu oznaku kvalitete (u posljednje dvije godine od datuma prijave).

U drugoj su fazi predstavnici škola morali ispuniti obrazac za samoprocjenu. Točno 39.346 učitelja iz 5.198 škola koje ispunjavaju uvjete primilo je pozivnicu za ispunjavanje obrasca za samoprocjenu dostupnog na eTwinning Liveu.

Naše škole prepoznate su na razini Europe kao dobri primjeri eTwinninga i tvore mrežu vodećih škola po pitanju nadahnuća budućeg smjera djelovanja. Također, prepoznate su kao vodeće škole u području: digitalne prakse, prakse eSigurnosti, inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji, promicanju trajnog stručnog usavršavanja osoblja te promicanja praksi suradničkog učenja osoblja i učenika.

Djelatnici i ravnatelji škola kojima je dodijeljena Oznaka potiču se na sudjelovanje u programima stručnog usavršavanja, posebno namijenjenima ovoj vrsti učenja (dijeljenje primjera dobre prakse, međunarodna suradnja, pohađanje stručnih mrežnih događaja) te su vrijednosti eTwinninga ugradili u pravila, praksu i stručno usavršavanje u svojim školama.

Čestitamo učenicima i učiteljima koji su svojim radom i međunarodnim dijeljenjem primjera dobre prakse pridonijeli dobivanju oznake eTwinningove škole za 2021./2022. školsku godinu.

Sanela Tot, OŠ A. G. Matoša, Čačinci

(72)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: