Naslovna Novo Slatinski gimnazijalci treći u državi na kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor

Slatinski gimnazijalci treći u državi na kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor

121
0

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je prvo online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su srednjoškolci 41 škole diljem Hrvatske, ukupno njih 246 raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Ekipa maturanata gimnazijalaca Srednje škole Marka Marulića Slatina u sastavu Mladen Banović, Marija Bljakaj i Antonio Minauf (i njihove zamjene: Adam Ivanković, Karlo Volf i Sonja Prebeg) osvojila je treće mjesto. Mentor učenicama i učenicima bio je profesor Zorislav Jelenčić, a tehničke uvjete osigurala je profesorica Ksenija Rastija. Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta.

Svaki je učenik u tročlanom timu na svom računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Svi učenici koji su sudjelovali na kvizu dobit će pohvalnice, a svi mentori i škole zahvalnice Hrvatskoga sabora za sudjelovanje na kvizu.

Prva tri najbolja tima dobit će prigodne nagrade od predsjednika Hrvatskoga sabora koje će se zbog epidemioloških razloga uputiti na adrese škola do kraja nastavne godine.

Vladimir Jelenčić

(121)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr