Naslovna Grad Udruga Vretenac: Dobro je činiti dobro

Udruga Vretenac: Dobro je činiti dobro

78
0

Suradnja Udruge Vretenac i Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika VPŽ pod motom “Dobro je čini dobro”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina nekoliko puta godišnje predstavlja se svome gradu Slatini putem kreativnih štandova sa proizvodima koje na radionicama izrađuju osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji uz vodstvo Udruge.

Tako su i ove godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Vretenci izašli na štand sa svojim rukotvorinama i time uljepšali dan svim prolaznicima na gradskom trgu u Slatini.

Svjesni činjenice kako je lijepo primiti pomoć i podršku, a još ljepše tu istu pomoć i podršku ponuditi svom bližnjem, članovi Udruge Vretenac, Slatina odlučili su sa prihodima od gore pomenutog štanda, kupiti potrebštine koje su prijeko potrebne Udruzi dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije.

Tim povodom je 25.03.2021. gosp. Željko Lacko, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije posjetio prostorije Udruge Vretenac gdje su mu Vretenci uručili potrebštine koje će ovoj Udruzi pomoći ne samo u radu, nego će pomoći i samim pacijentima Odjela hemodijalize OB Virovitica sa kojima surađuju.

Koliko god je taj pothvat bio mali, toliko je zapravo bio i velik. Prilika je ovo da iskušamo sami sebe, potražimo dobro u nama i poklonimo ga ljudima oko nas.
Svi imamo neki jedinstveni dar, neku vještinu, znanje ili mogućnosti s kojima možemo učiniti nešto za druge. Dovoljno je odvojiti malo svog vremena, osmijeha ili pažnje, darovati dio sebe i time unijeti novi smisao kako u svoj tako i u tuđi život.
Kada činimo dobro za druge, raste i dobro u nama.

Sretni Vretenci vesele se daljnjoj suradnji sa ovom Udrugom i raduju se nekom budućem zajedničkom druženju uz poruku svima, kako će i mali pothvati promijeniti nečiji svijet i učiniti ga mnogo ljepšim mjestom.

Patricija Karaman

(78)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr