Naslovna Grad „Čitanjem do zvijezda“ dospjeli do 4. mjesta na nacionalnoj završnici

„Čitanjem do zvijezda“ dospjeli do 4. mjesta na nacionalnoj završnici

35
0

Učenici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica osvojili 4. mjesto na nacionalnoj razini projekta „Čitanjem do zvijezda“

Projekt „Čitanjem do zvijezda“ usmjeren je na poticanje i promicanje kulture čitanja za djecu i mlade, popularizira knjigu, načitanost, knjižnice i obrazovanje, potiče istraživački i timski rad, ali i kreativni izričaj i individualni napor. Ukupno su u projektu tijekom ove školske godine sudjelovale 242 osnovne škole i 55 srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske.

Ove školske godine tema projekta i natjecanja je bila „Knjiga i film“. Sudjelovanje je podrazumijevalo čitanje triju knjiga (R. Dahl, „Vještice“, R. Riggs, „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“ i F.H. Burnett, „Tajni vrt“) te gledanje njihovih filmskih adaptacija, istraživanje i uspoređivanje. Dvije su kategorije natjecanja: kviz znanja te izrada kreativnog uratka koji zastupa motive iz knjiga i filmova.

Novobukovačka škola na ovome je natjecanju sudjelovala u objema kategorijama. Predstavnici su škole Hana Kribl, učenica 7. r., Kristijan Škrnički i Martina Nikić, učenici 8. r. s mentoricama Božicom Filipović Veg i Matejom Vilček, učiteljicama Hrvatskoga jezika. Nakon uspješne školske i županijske razine (na kojoj su ostvarili 1. mjesto), pozvani su i na nacionalnu završnicu koje se održala početkom svibnja.

Na nacionalnoj završnici u kvizu znanja sudjelovali su Kristijan Škrnički, Marija Škrnički te Hana Kribl, koji su po broju bodova, među 48 osnovnih škola, ostvarili visoko 4. mjesto!

Sudjelovanje u ovom projektu iziskuje mnogo rada i žrtvovanje puno slobodnoga vremena, no nagrađuje ponosom i zadovoljstvom među učenicima i mentorima. Oduševljeni ovom vrstom natjecanja, učenici su motivirani i za sudjelovanje u sljedećoj sezoni te se vesele novim izazovima.

Božica Filipović Veg
učiteljica HJ, OŠ V. Nazora
Nova Bukovica

(35)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr