Naslovna Novo Biciklistički maraton VBR-ovaca od Slatine do Osijeka u povodu Dana državnosti

Biciklistički maraton VBR-ovaca od Slatine do Osijeka u povodu Dana državnosti

101
0

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR u sastavu Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine, te Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice uz logističku podršku Željka Strake iz Orahovice, izvezli su u nedjelju u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske – biciklistički maraton od Slatine do Osijeka.

Ova biciklistička vožnja VBR-ovaca do Osijeka je bila između ostalog i znak podrške dugogodišnjim prijateljima Ivici Lenardu i Igoru Tomanu, legendarnim osječkim biciklistima i humanitarcima pred kojima je životna biciklistička vožnja duga 2.000 km od Osijeka do Londona u znak podrške Hrvatskoj nogometnoj selekciji koja sudjeluje na Europskom nogometnom prvenstvu a koju Toman i Lenard započinju u utorak 01.06.2021. godine.  Taj legendarni osječki dvojac vozio je 2018. godine do Rusije također kao podrška našim nogometašima tada na svjetskom prvenstvu.

Ova biciklistička vožnja do Londona ima i humanitarnu stranu gdje Lenard i Toman prikupljaju sredstva za Vukovarske leptiriće, udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

Ivica Lenard i Igor Toman dočekali su članove VBR-ovce u Osijeku na ciljnom odredištu te uz ugodno druženje upoznali ih o samom putu kao i svemu što ih očekuje tijekom puta.

U ime svih članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci) sretan i uspješan put svojim prijateljima kao i uspjeh u humaniratnoj akciji priklupljanja sredstava za Vukovarske leptiriće poželio je Mato Bubaš vođa biciklističke ekipe VPŽ VBR.

VBR

Svoju sljedeću memorijalnu biciklističku vožnju VBR-ovci planiraju također izvesti od Slatine do Osijeka i to 27.06. u povodu Dana osječkih branitelja i 30. obljetnice sjećanja na događaje 27.06.1991. godine kada je tenk tzv. JNA pregazio Crvenog fiću što je nagovijestilo sva daljnja zbivanja u gradu Osijeku i RH odnosno agresiju na Republiku Hrvatsku.

Pavo Tutenov

(101)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: