Naslovna Novo Županijska razina natjecanja: Čitanjem do zvijezda

Županijska razina natjecanja: Čitanjem do zvijezda

155
0

OŠ Vladimira Nazora u Novoj Bukovici bila je domaćin 15. izdanja županijske razine natjecanja Čitanjem do zvijezda koje se održalo 1. ožujka 2024., a pristupilo mu je 16 učenika iz ukupno 5 osnovnih škola.

Čitanjem do zvijezda nacionalni je projekt Knjižničarskoga društva Međimurske županije, a namijenjen je svim ljubiteljima knjige i čitanja koji ovim putem imaju priliku iskazati svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Cilj projekta je potaknuti čitanje i promicati kulturu čitanja, a tema ovogodišnjega natjecanja bila je Čitam, mislim, razgovaram.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice ravnateljice Škole Larete Žubrinić i županijske koordinatorice Božice Filipović Veg, uslijedilo je predstavljanje kreativnih radova, a zatim i kviz znanja. Za vrijeme iščekivanja rezultata, učenici i mentori družili su se, fotografirali, dijelili svoja iskustva i stavove o pročitanim knjigama te gledali film. Nakon objave rezultata, svi učenici dobili su zahvalnice za sudjelovanje, a oni najuspješniji dobili su priznanja i prigodne darove Školske knjige. Nagrađene su bile i njihove mentorice.

Natjecanje je prošlo u ugodnoj i pozitivnoj atmosferi, stekla su se nova iskustva i prijateljstva, a bodovno je bilo vrlo napeto. 1 – 2 boda presudila su konačnome poretku.

Kviz znanja:

1. Katolička osnovna škola u Virovitici – 90 bodova (idu na državnu razinu)
2. OŠ Petra Preradovića, Pitomača – 88 bodova (idu na državnu razinu)
3. OŠ Vladimira Nazora, Nova Bukovica – 87 bodova
4. OŠ Ivan Goran Kovačić, Zdenci – 69 bodova
5. OŠ Vladimir Nazor, Virovitica – 68 bodova

Kreativni uradak:

1. Ivana Knapić, OŠ Vladimira Nazora, Nova Bukovica, 105 bodova (ide na državnu razinu)
2. Vanja Vampovac, OŠ Vladimir Nazor, Virovitica – 96 bodova

Čestitamo najboljim ekipama i učenicima kao i njihovim mentorima te im želimo puno sreće u predstavljanju Virovitičko-podravske županije na državnoj razini.

Iva Idek
Foto: Iva Idek / Ruža Živković

(155)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr