Naslovna Novo Za programa ruralnog razvoja više od 400 milijuna kuna

Za programa ruralnog razvoja više od 400 milijuna kuna

47
0

Objavljena tri nova natječaja iz Programa ruralnog razvoja vrijedna gotovo 409 milijuna kuna

U srijedu, 29. prosinca 2021. godine, objavljena su, uz natječaj za ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju, i tri natječaja u okviru Programa ruralnog razvoja koja se odnose na ulaganja u tov svinja, potpore za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te potpore za korištenje obnovljivih izvora energije, a čija ukupna vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi gotovo 409 milijuna kuna. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu traje od 1. ožujka 2022. godine do 27. travnja 2022. godine.

 Naime, operacijom  4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u tov svinja povećat će se kapacitet za tov svinja za više od 30.000 tovljenika odnosno povećati proizvodnja za 100.000 tovnih svinja u Republici Hrvatskoj. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 200 milijuna kuna, od čega je 120 milijuna kuna predviđeno za mikro, male i srednje korisnike te 80 milijuna kuna za velike korisnike. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru svinjetine.

Za provedbu  operacije 4.1.2 „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“ osiguran je iznos od 67 milijuna kuna, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru stočarstva – svinjetine, mlijeka i mliječnih proizvoda, govedine i teletine, mesa peradi ili ovčetine i kozletine.

U svrhu povećanja učinkovitog korištenja energije danas je objavljen i Natječaj vrijedan gotovo 142 milijuna kuna u okviru operacije 4.1.3 „Korištenje obnovljivih izvora energije“, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Detalje i natječaje pogledajte ovdje: 4.1.1, 4.1.2, 4.1.3.

Ministarstvo poljoprivrede

 

(47)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr