Naslovna Grad Vrtić Suncokret: Pismo ministru Ćoriću

Vrtić Suncokret: Pismo ministru Ćoriću

81
0

Povodom Dana planeta Zemlje djeca iz Dječjeg vrtića Suncokret napisala pismo ministru Ćoriću

Polaznici Dječjeg vrtića Suncokret obilježili su Dan planeta Zemlje mnoštvom “zelenih” aktivnosti a jedna od njih je pisanje pisma ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću. Ministru je upućena molba da Vlada Republike Hrvatske pomogne ovih malim ekolozima u njihovim nastojanjima da očuvaju prekrasne šume koje ih okružuju. Djeca iz vrtića uz pomoć svojih odgojitelja i roditelja godinama vrijedno prikupljaju stari papir, odlažu ga u posebno spremište i redovitoga otpremaju u tvornicu papira uz pomoć tvrtke DS Smith Unijapapir Croatia iz Osijeka.

Jako su ponosni na činjenicu da su time do sada od sječe sačuvali 367 stabala, što je cijela jedna šuma. 22. travnja važan je dan u kalendaru Dječjeg vrtića  Suncokret pa su bogatim i raznovrsnim aktivnostima tijekom cijeloga tjedna obilježavali Dan planeta Zemlje: razgovarali su o tome što sami mogu učiniti za čišću i zdraviju Zemlju, čitali edukativne priče i slikovnice, pogledali igrokaz “Zagađenko u prirodi” i edukativne filmove o Ježiću Mišku i vrećici smećici te o Gospodinu Otpadiću.

Od plastičnog otpada izrađivali su zvečke, od kartonskih kutija cvijeće, u komposter koji su im poklonili Grad Slatina i tvrtka “Slatina kom” odlagali su biootpad. Reciklirali su papir i pravili čestitke za Majčin dan, provodili razne ekološke pokuse, od balona su napravili globus i na njega zalijepili kontinente. Izrađivali su Zemlju od tijesta, bojali spremnike za plastiku i papir, razvrstavali otpad, sadili cvijeće oko vrtića i uređivali svoje cvjetne gredice. Područni odjel u Mikleušu osim ovih ekoloških aktivnosti tradicionalno je sudjelovao i u akciji “Zelena čistka” u kojoj su pokupljeni svi papiri oko vrtića. Svim ovim aktivnostima kod djece se od najmlađe dobi potiču pozitivni stavovi prema okolišu te se kroz praktično djelovanje utječe na stil života svakog djeteta koje će u budućnosti biti odgovoran i ekološki osviješten čovjek-prijatelj prirode.

Snježana Dupan-Lovrić
vrtic-suncokret.hr

(81)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr