Naslovna Novo Učenici SŠ Marka Marulića na 8. simuliranoj sjednici Sabora

Učenici SŠ Marka Marulića na 8. simuliranoj sjednici Sabora

102
0

U Hrvatskom saboru u ponedjeljak (19. travnja 2021.) videokonferencijskim putem održana je 8. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Na sjednici je sudjelovao 151 učenik-zastupnik iz cijele Hrvatske, a među njima i učenice naše škole Marija Bljakaj, Elena Bićanić i Lea Mustafi kao zastupnice te Karla-Marija Mojzeš kao izvjestiteljica. Njihov mentor je profesor Zorislav Jelenčić. Učenica Marija Bljakaj održala je petominutni govor u Ime Kluba zastupnika Kuna.

Sjednica predstavlja dvogodišnji projekt dvije generacije učenika i njihovih mentora u kojem je sudjelovalo ukupno 262 učenika i 69 mentora iz 57 škola koji su pripremali sjednicu tijekom prošle i ove školske godine. Kako je zbog pandemije simulirana sjednica iz ožujka 2020. prolongirana na nastavnu godinu 2021., učenike koji su trebali sudjelovati na sjednici prošle godine, a bili su maturanti, na ovogodišnjoj sjednici zamijenili su zamjenski zastupnici, tj. novi učenici koji su ušli u timove škola.

U timu naše škole nalazili su se još prošlogodišnji maturanti Dora Kokorić, Tea Mališ, Marijan Škrnički, Ivor Miklošević i Anastazija Bauer te sadašnja maturantica Helena Gerenčir. Tehničku pomoć prilikom sudjelovanja na videokonferenciji pružio je profesor Josip Mikolašević. Tema sjednice bila je Zakon o zaštiti životinja. Učenici naše škole sudjelovali su dosad na sedam simuliranih sjednica.

Cijela sjednica, koja je trajala četiri i pol sata, može se pogledati na poveznici: https://youtu.be/Ku0SDaZ43EU

Vladimir Jelenčić

 

 

 

(102)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr