Naslovna Novo Vretneci u finalu “2. Nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom Amorova žlica”

Vretneci u finalu “2. Nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom Amorova žlica”

27
0

U Ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije CokLook na zagrebačkom jezeru Granešina, u subotu 6.10.2022. održano je Finale drugog nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom „Amorova žlica“ u organizaciji Udruge najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO, a u suradnji s Hrvatskom provincijom sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Ministarstvom turizma i sporta RH. Cilj ovog natjecanja je širenje socijalne svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom, te nastojanje da osobe s invaliditetom postanu konkurentni na tržištu rada i pokažu da su sposobni za dostojan, kvalitetan i samostalan život.

U samo finale ovog natjecanja prošao je i član Udruge Vretenac; Matej Teglović koji je natjecanju prisustvovao u pratnji predsjednice Udruge Vretenac; Patricije Karaman i tajnice Udruge Vretenac; Ivane Sabolić.

Pet natjecatelja, finalista, sa svojim mentorima, kuharima profesionalcima kuhali su večeru od pet sljedova, a tri su se natjecatelja, uz budno oko mentora brinuli da uzvanici i gosti uz fina jela kušaju odlične koktele. Matej je tako u samom finalnu natjecanja pripremao koktel „SENZACIJA“ uz mentora Slavka Ratkajca, i to za 120 uzvanika.

Jela i pića ocjenjivao je žiri u kojem su sjedili izvršna direktorica Zaklade Hrvatska za djecu, Renata Gubić, Ana Gazić, voditeljica ljudskih resursa hotelske grupacije Falkensteiner, Neven Pelicarić, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku, Domagoj Jakopović Ribafish, kolumnist i influencer te prošlogodišnji pobjednik Danijel Zahtila. Zadatak nije bio lak, ali ne mogu svi biti na pobjedničkom tronu, pa se, prema odluci žirija na njega popela Martina Jug, drugo je mjesto osvojio Antonio Bošnjak, a treće je pripalo Ines Graf.

Iako se Matej nije plasirao na prva tri mjesta, ovo je bio njegov dan jer je pokazao odlučnost, ustrajnost te sve svoje vještine i sposobnosti kojima zasigurno i sa punim pravom može konkurirati na tržištu rada.

A ono oko čega se svi slažemo, je to da je ovo natjecanje spojilo hranu, nesebično pomaganje, prijateljstvo i ljubav.

(27)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr