Naslovna Novo Počinje Coca-Colin program Raise the Bar Youth u srednjim ugostiteljskim i turističkim školama

Počinje Coca-Colin program Raise the Bar Youth u srednjim ugostiteljskim i turističkim školama

39
0

Srednjoškolci će se pripremati za tržište rada uz pomoć sveučilišnih profesora i profesionalaca koji rade u restoranima s Michelinovim zvjezdicama

Više od stotinu srednjih ugostiteljskih i turističkih škola diljem Hrvatske ima priliku sudjelovati u programu Raise the Bar Youth, čiji je cilj unaprijediti vještine i znanja učenika završnih razreda i uskladiti ih s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma. U sklopu ovog edukativnog programa, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Adria, maturanti će učiti o komunikaciji i timskom radu, upoznati najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu, otkriti što je to poslovno planiranje, kako pokrenuti vlastiti posao i savladati financijske osnove.

Program je razvijen temeljem kvalitativnog istraživanje agencije Ipsos koje je pokazalo da upravo ove vještine i znanja do sada nisu bili dovoljno zastupljeni u redovnoj nastavi, a ujedno su iznimno važni za uspješnu karijeru u ugostiteljstvu. Istraživanje je provedeno među ravnateljima, nastavnicima, učenicima i bivšim učenicima ugostiteljskih škola u Hrvatskoj te je definirana vrsta dodatnih sadržaja potrebnih mladima koji će uskoro iz školskog sustava zakoračiti na tržište rada.

– Coca-Cola HBC Adria nastoji poticati izvrsnost i povećati bazu kvalitetno obrazovane radne snage u hrvatskom ugostiteljstvu i turizmu u sklopu strateške platforme Raise the Bar. Od ove godine, uz postojeću Akademiju i Stipendije za talente koji imaju radnog iskustva, pokrenuli smo i treću sastavnicu projekta, Raise the Bar Youth, program namijenjen učenicima završnih razreda srednjih ugostiteljskih i turističkih škola. Vjerujemo kako će, učeći od najboljih stručnjaka i renomiranih profesionalaca hrvatskog ugostiteljstva, mladi steći vještine i samopouzdanje koji će im pomoći u izgradnji karijere i time doprinijeti daljnjem razvoju hrvatskog ugostiteljstva – istaknuo je Bruno Jelić, direktor Odjela za korporativne poslove i održivost u Coca-Coli HBC Adria.

Raise the Bar Youth sastoji se od pet online modula (Komunikacija, Rad u timu, Samozapošljavanje, Financijska pismenost i Poslovno planiranje) dostupnih na platformi kojom upravlja Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI). Svaki modul predaje stručnjak tog područja, a potom profesionalac iz struke pokazuje kako to znanje primjenjuje u svakodnevnom radu. Tako će se sveučilišnim profesorima poput Davora Stankovića i Jelene Holenko Pirc pridružiti vodeći stručnjaci ugostiteljskog sektora, kao što su Marko Gajski, glavni kuhar restorana s Michelinovom zvjezdicom LD Korčula i Karlo Ferenčak, glavni barmen Noela, prvog i jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Tri škole, čiji će učenici u najvećem broju sudjelovati u programu te pritom ostvariti najbolje rezultate u kvizovima koji se rješavaju nakon odslušanih modula, bit će nagrađeni i masterclass predavanjem uživo, dok će najboljoj među njima biti dodijeljena i novčana nagrada za nabavu potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici projekta.

Hana Skerlev

(39)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr