Naslovna Novo Vožnja velikom brzinom u Suhopolju

Vožnja velikom brzinom u Suhopolju

98
0

U četvrtak, 14. listopada 2021. godine dvadesetak minuta poslije ponoći je kamera za nadzor brzine kretanja vozila postavljene uz D2 na području Suhopolja snimila poveće prekoračenje brzine kretanja vozila.

Naime, za osobni automobil u vlasništvu 25-godišnjaka s prebivalištem na području općine Suhopolje je izmjerena brzina kretanja vozila od 161 km/h, utvrđena kažnjiva brzina kretanja vozila od 144 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h.

Vozač ovog vozila je počinio prekršaj iz kategorije najtežih prekršaja kažnjivih po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kn, 6 negativnih prekršajnih bodova i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom najmanje 3 mjeseca ukoliko je u počinjenju ovakvog prekršaja zatečen prvi puta.

Kako je od početka ove godine na prometnicama Virovitičko – podravske županije nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila bila uzrokom 91 prometne nesreće, odnosno svake pete prometne nesreće, u kojima je jedna osoba poginula, 14 je teško ozlijeđeno i 38 lako – policijski službenici će u predstojećem periodu vršiti pojačani nadzor brzine, a tijekom predstojećeg vikenda pojačani nadzor prekršaja 4 najčešća ubojice u prometu, odnosno nadzor brzine kretanja vozila, vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj koncentraciji, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela.

(98)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr