Naslovna Grad Viktor Lovrić iz Slatine pobjednik kreativnog natječaja Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Viktor Lovrić iz Slatine pobjednik kreativnog natječaja Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

209
0

Na kreativnom natječaju Šumarskog fakulteta u Zagrebu “Osmisli svoj idealni radni kutak” rad Viktora Lovrića, učenika IV. B razreda opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina, ocijenjen je najboljim u kategoriji učenika srednjih škola. Cilj natječaja bio je poticanje kreativnosti i stvaralaštva kod osnovnoškolaca i srednjoškolaca te izražavanje kroz interijer koji ih okružuje. Idejno rješenje Viktorovog radnog stola s pripadajućim policama studenti Drvnotehnološkog odsjeka Šumarskog fakulteta proveli su u djelo pa je ovaj radni stol bio izložen na Međunarodnom sajmu namještaja i unutarnjeg uređenja “Ambienta 2020” u Zagrebu.

Nakon sajma stol je stigao Viktoru na kućnu adresu, kao nagrada za osvojeno prvo mjesto na natječaju.

“Moja soba je sada neprepoznatljiva i jako sam zadovoljan svojim novim radnim prostorom. Zahvalan sam Šumarskom fakultetu i njegovim studentima koji su konstrukcijski i tehnološki odlično razradili moju ideju, stol me je oduševio, uživo je čak nadišao sva moja očekivanja. Izvedba je vrhunska i kvalitetna i ovaj stol pratit će me i u studentskim danima koji su predamnom a vjerujem i još dugo nakon toga.”

Pitali smo Viktora kako je došao na ovu ideju i ima li sklonosti prema studiju dizajna ili šumarstva.

“Moja soba nije velika pa, kao i svi mali prostori, zahtijeva različita kreativna rješenja kako bi se izbjegao kaos. Razmišljao sam kako racionalno iskoristiti prostor koji imam na raspolaganju i drago mi je što je struka prepoznala moju ideju a najsretniji sam sada kada je stol u mojoj sobi i napokon imam mjesta za sve. Unatoč uspjehu na ovom natječaju ne planiram se baviti dizajnom niti šumarstvom. Možda će tim putem krenuti Bruno Čeović iz Opatovca koji je pobijedio u kategoriji učenika osnovnih škola. Moji su interesi usmjereni na informatiku pa se nadam se da ću na jesen upisati Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.”

Budući da Viktor uskoro završava srednju školu upitali smo ga kako je biti maturant u doba korone i kako provodi svoje slobodno vrijeme.

“Do sada srećom nisam imao prilike ozbiljnije osjetiti posljedice koronakrize, zdrav sam, moja obitelj i svi prijatelji su zdravi, škola se održava redovito. Na mjere zaštite već smo navikli i one su postale normalan dio naših života. Jedino što nas je kao maturante za sada pogodilo je otkazivanje maturalnog putovanja a neizvjesno je i održavanje maturalne zabave kao i norijade, a svi koji su završili srednju školu znaju čega se iz završnog razreda zapravo sjećaju. Sumnjam da su to pripreme za maturu ili sami ispiti, taj stres vjerujem da većina maturanata želi što prije zaboraviti. Ali možda se do ljeta situacija s ovim virusom popravi pa uspijemo srednju školu završiti kao i svi maturanti prije nas. Svoje slobodno vrijeme trenutno provodim nešto manje aktivno nego prije, izlasci i teretana morat će pričekati neka bolja vremena, kao i putovanja na kojima volim provoditi svoje praznike. Do sada sam posjetio Veliku Britaniju, Austriju, Francusku, Grčku, Mađarsku, Italiju, Nizozemsku i Dansku a velika želja mi je otići u Japan i nadam se da ću ostvariti i tu želju kada se situacija u svijetu normalizira i kada upišem fakultet. A do tada ću sve obaveze, zahvaljujući ovom natječaju, lakše rješavati u svom novouređenom radnom prostoru.”

 

(209)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr