Naslovna Novo Glasnici istine: 3. memorijalni biciklistički maraton

Glasnici istine: 3. memorijalni biciklistički maraton

66
0

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po 3. puta u nedjelju 25. listopada 2020. godine, organizirala je Memorijalni biciklistički maraton Voćin – Baćin u duljini od 110 km koji su izvezli članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” u sastavu: Mato Bubaš, Matija Kolar, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine, te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice koji je bio logistička podrška.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji, u sastavu općine Hrvatska Dubica gdje je 21.10.1991. godine počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu – pokolj nad 56 civila dok je u Voćinu ubijeno i masakrirano 47 osoba u prosincu 1991. godine, te je sami cilj ovog događaja iskazati pijetet prema žrtvama Voćina i Baćina te ta dva stradalnička mjesta “spojiti” ovim biciklističkim maratonom.

Na startu u Voćinu sudionike ovoga događaja dočekali su i na put ispratili Predrag Filić načelnik Općine Voćin, Darko Božičković predsjednik udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata ogranak Voćin te Ivan Đuzel dopredsjednik iste udruge dok je na ciljnom odredištu u Baćinu bicikliste dočekala zamjenica načelnice općine Hrvatska Dubica Željka Vuković..

Na svom putu biciklisti su zastajali kako bi odali dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenskoj, Brusniku, Pakracu te na lokaciji Trokut blizu Novske.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Tomislav Kolec

(66)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: