Naslovna Novo Veseli festival sporta i druženja u Virovitici

Veseli festival sporta i druženja u Virovitici

37
0

Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih idu ekipe Lavići i Vatrene munje

Virovitica je ugostila veliki sportsko-edukativni Telemach Dan sporta, koji će ove godine posjetiti sve županije u Hrvatskoj i održati ukupno 29 evenata. Izvrsna atmosfera i fair play navijanje obilježili su sportski dan na stadionu NK Virovitica na kojem je sudjelovalo više od 1.000 djece. Plazma Sportske igre mladih primjer su dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih, a natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta pružaju najmlađima priliku za sportske izazove. Mladim sportašima cilj je izboriti prolaz na Državnu završnicu u Rijeci, koja je vrhunac sezone i priliku za najbolje ekipe i atletičare da pokažu svoj talent i trud te upoznaju djecu iz cijele Hrvatske.

Mlade sportaše podržali su Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, dožupan Mario Klement, Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice i zamjenica Vlasta Holjek Golinac, Martina Bunić, pročelnica Upravnog osjela za obrazovanje, kulturu i sport, Alen Bjelica, pročelnik za Društvene djelatnosti, Josip Škramblin, predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice, Tihomir Majstorović, glavni tajnik Sportske zajednice, Dora Međimorec, tajnica županijske Sportske zajednice, Tamara Štefanec, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice i direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

Na početku programa mlade sportaše pozdravili su Ivica Kirin i Mario Klement te im zaželjeli sreću na sportskim terenima.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost.“ rekla je Ana Miličević.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju su donijela je Sunčica Iveković, koja je prošle godine na Međunarodnoj završnici Igara u Splitu osvojila brončanu medalju.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Medalje najbojim ekipama i pojednicima koji će predstavljati Virovitičko-podravsku županiju u Rijeci dodijelio je Igor Andrović. Najspretnije ekipe u graničaru su ekipa Lavići u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Vatrene munje u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Sunčica Iveković i Jakov Bezak, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Ariana Mikolić i Dino Jadan, koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika.

Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj.

Matea Kekez
Foto: Danijel Brezak

(37)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr