Naslovna Grad Duhovsko krštenje Ane i Marije Golub u Zvonimirovcu

Duhovsko krštenje Ane i Marije Golub u Zvonimirovcu

108
0

U filijalnoj crkvi Gospe Trsatske i sv. Roka u Zvonimirovcu, u nedjelju na blagdan Duhova čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk krstio je blizanke Anu i Mariju koje su rođene prije nepuna dva mjeseca.

One su 3. i 4. dijete hrabre mlade obitelji Golub koji su u 5 godina zajedničkog života zbog svoje otvorenosti životu puno postigli. Najstarija Klara ima 3 i pol godine, a Dominik nepune dvije.

Otac Zvonimir s bratom je otvorio privatni obrt za instalacijske usluge, majka Ivana rođ. Demšić obrt za računovodstvo i poslovno savjetovanje i još se uspjeli preseliti u novoizgrađenu kuću u Zvonimirovcu. Kumovi djeci su Marija (koja vrhunski predvodi pjevanje u crkvi) i Petar Rončević iz Čađavice.

Što su Duhovi? Iza Uskrsa najvažniji kršćanski blagdan koji proslavlja dolazak Duha Božjega koji je na taj dan utemeljio Crkvu Kristovu. A crkva su oni koji Gospodinu pripadaju i koji nadahnuti Duhom već ovdje na zemlji stvaraju kraljevstvo Božje mira, pravde i ljubavi.

Obitelj kao mala, domaća crkva svojom otvorenošću Duhu baš to svjedoči i svijetu pokazuje kako se ljubav može u praksi živjeti ljubeći i žrtvujući se za svoju djecu i bližnje. Kao svjedok ovog jučerašnjeg slavlja baš sam tu dimenziju Duha Svetoga spoznao i ganut kao i svi nazočni vjernici i sam župnik Stjepan čije lice nije napuštao osmijeh, mogli smo u toj maloj crkvici osjetiti predokus Božjeg blagoslova.

Sa psalmistom mogu radosno reći: „Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje“

Vladimir Jelenčić

(108)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr