Naslovna Grad Valentinovska priča o funkcionalnom jastuku

Valentinovska priča o funkcionalnom jastuku

67
0

Jednom smo već spomenuli kako naš novi privremeni dom, Poduzetnički inkubator Slatina, poduzetno djeluje na nas Vretence. Dobrosusjedski odnosi izrodili su neka nova prijateljstva iz kojih se u ovom mjesecu ljubavi rodila jedna lijepa priča o suradnji i darivanju, a sve je počelo s idejom o izradi funkcionalnih jastuka na jednoj od radionica „Škole samostalnog življenja“.

Nevješti u šivanju, ali vrlo dobri u krojenju i rezanju potražili smo pomoć naše Klaudije Rončević, vlasnice korjačkog obrta RONNYS. Skrojeni i punjeni vještom rukom Vretenaca, šivani još vještijom rukom Klaudije nastali su naši funkcionalni jastuci punjeni stiroporom.

Priču o funkcionalnim jastucima zaokružila je fizioterapeutkinja Marija Bešlić, vlasnica Centra Fizoton koja je za nas i vas snimila kratki video o mogućnostima korištenja funkcionalnog jastuka. Marija nam je još rekla kako igranje ovim jastučićima kod djece potiče senzornu integraciju pozitivno djelujući na razvoj osjeta dodira te poimanja pojedinih dijelova tijela.

A sad na darivanje!

Prijateljstvo s Dječjim vrtićem Zeko seže u, sada već, davnu 2018. godinu. Za ove tri godine prijateljstva naše prijatelje vrtićance odlučili smo iznenaditi i darivati, a Valentinovo nam se učinilo kao idealna prilika. Funkcionalne srca jastučiće osobno smo pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“, uručili djeci jasličkih skupina „Pahuljice“ i „Ptičice“ Dječjeg vrtića Zeko. Dočekale su nas i s vrtićancima upoznale zamjenica ravnateljice Tamara Dorić i zdravstvena voditeljica Ljiljana Job. Jastučiće smo novim vlasnicima uručili i teško je reći tko je bio sretniji, ali znamo da je jedan od najljepših osjećaja druge darivati.

I za kraj.

Bila je ovo valentinovska priča o dobrim emocijama, dobrim prijateljima, još boljim suradnjama, ali prije svega priča je ovo o učenju i povezivanju, a sve zbog jednog jastuka.

Članovi Udruge Vretenac Dječji vrtić Zeko posjetili su u ponedjeljak 15.02.2021. u sklopu dnevnih aktivnosti “Škole samostalnog življenja” projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor: udruga-vretenac.hr

 

 

(67)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr