Naslovna Grad Udruga Vretenac: Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Udruga Vretenac: Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindromom

66
0

Kao datum Svjetskog dana osoba sa sindromom Down odabran je 21. dan 3. mjeseca u godini da označi jedinstvenost triplikacije (trisomije) 21. kromosoma koja uzrokuje ovaj sindrom.

U susret tom predivnom danu koji za cilj ima podizanje svijesti i razumijevanja spram ovih osoba, Udruga Vretenac, Slatina provela je nekoliko različitih aktivnosti kroz mjesec ožujak.

Jedna od prvih aktivnosti, održala se 09.03.2022. godine, kada su članovi Udruge Vretenac, Slatina posjetili Udrugu za Down sindrom Virovitičko – podravske županije te na zajedničkoj radionici pod vodstvom članica kreativne Udruge UNIKAT izrađivali „bookmarkere“ (označivače stranice za knjige), a koje je Udruga za Down sindrom izložila na svom štandu, neposredno nakon toga.

U Udruzi Vretenac, Slatina smo također tijekom mjeseca ožujka izradili letke i plakate koji sadržavaju određene informacije i karakteristike osoba s Down sindromom, a sve s ciljem informiranja zajednice o mogućnostima ovih osoba i boljeg upoznavanja specifičnosti ovog sindroma.

Letke su po Gradu Slatini, sugrađanima, podijelili korisnici Udruge Vretenac, Slatina na sam Dan osoba s Down sindromom, a plakati su zalijepljeni po slatinskim osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima i javnim zgradama.

Zadnju aktivnost kojom smo obilježili ovogodišnji Dan osoba s Down sindromom, održali smo u Udruzi Vretenac u najboljem društvu sa članovima i volonterima.

Na radionici smo svi zajedno izrađivali čarapice od papira raznih boja, koje smo potom ukrašavali i stavili na plakat, te smo na istom ostavili otiske ruku različitih boja.

Nizom ovih aktivnosti, Udruga Vretenac, Slatina želi staviti naglasak da svaki dan (a ne samo 21. ožujka) možeš obući različite čarape i uživati i poštovati različitosti.

(66)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr