Naslovna Novo U e-savjetovanju natječaji vrijedni više od 300 milijuna kuna

U e-savjetovanju natječaji vrijedni više od 300 milijuna kuna

33
0

Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak, 30. prosinca 2021. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću dva natječaja u sklopu operacije 4.1.1., iz Programa ruralnog razvoja, a koji se odnose na ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice te ulaganja u sektor mliječnog govedarstva. Ukupna vrijednost natječaja iznosi 300 milijuna kuna. Oba natječaja su dostupna za komentare javnosti do 14. siječnja 2022. godine.

Natječaj za mliječno govedarstvo vrijedan je 150 milijuna kuna te je predviđeno kroz ulaganja u sektor mliječnog govedarstva korisnicima što prije omogućiti pristup bespovratnim sredstvima kojima će ulagati u izgradnju/rekonstrukciju/opremanje objekata za držanje mliječnih krava. Navedena ulaganja doprinijeti će povećanju samodostatnosti mlijeka na domaćem tržištu te podizanju konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru mliječnog govedarstva. Ulaganja u izgradnju i opremanje novih i postojećih skladišta za žitarice i/ili uljarice te sušare doprinijet će osiguravanju stabilnosti tržišta žitarica i uljarica te smanjenju gubitaka proizvođača zbog nižih cijena te podizanju konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru ratarstva i stočarstva, a vrijedan je 150 milijuna kuna.

Također, u elektronsko savjetovanje je upućen i Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka vrijedan 2 milijuna kuna. Cilj Programa je pružanje financijske pomoći registriranim sabiralištima mlijeka radi prilagodbe uvjetima i zahtjevima propisa o hrani životinjskog podrijetla i prelazak u kategoriju odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla te se ovom mjerom nastoji spriječiti gašenje postojećih sabirališta mlijeka i tako utjecati na opstanak proizvodnje mlijeka na malim gospodarstvima u ruralnim područjima. E-savjetovanje je otvoreno za javnost do 30. siječnja 2022. godine.

Detalje i natječaje pogledajte ovdje: 4.1.1 – ulaganja u skladišne kapacitete uljarica i žitarica, 4.1.1. – ulaganja u mliječno govedarstvo te Pravilnik o provedbi programa potpore za uređenje sabirališta mlijeka.

Ministarstvo poljoprivrede

(33)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr