Naslovna Novo Memorijalna utrka Fokinom stazom “Pakrac – Omanovac”

Memorijalna utrka Fokinom stazom “Pakrac – Omanovac”

147
0

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u sastavu: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Zlatko Milošević, Robert Knapić, Nenad Pelengić te Virovitičan Željko Lukačević, uz logističku podršku Ivane Novak sudjelovali su 29. prosinca 2021. godine na 21. memorijalnoj utrci „Fokinom stazom“ koja se trčala od Pakraca do Omanovca.

Memorijalna je to utrka koja je nastala na inicijativu Duška Štrbca pakračkog branitelja i počasnog člana slatinskih „Glasnika istine“, a koju organizira HVIDR-a Pakrac u spomen na pogibiju zamjenika zapovjednika pakračkog 76. samostalnog bataljuna Marijana Kulhavija – Foke i 6 Bjelovarčana.

Start ove, jedne od najdugovječnijih memorijalnih utrka u Hrvatskoj je tradicionalno ispred obiteljske kuće poginulog Foke u Pakracu na maloj Krndiji, gdje su na startu sudionike Memorijalne utrke ispratili supruga poginulog Foke Marica te kći Marijana i sin Marko skupa sa gradonačelnicom grada Pakraca i saborskom zastupnicom Anamarijom Blažević dok su na ciljnom odredištu kod Planinarskog doma Omanovac sudionike utrke dočekali predsjednik Gradskog vijeća grada Pakraca Miroslav Ivančić te članovi HVIDR-a Pakrac predvođeni predsjednikom Stipom Hodakom i dopredsjednikom Marjanom Štimcem.

Na putu do ciljnog odredišta u Pakracu ispred Spomen obilježja simboličnim paljenjem svijeće sudionici memorijalne utrke skupa sa članovima HVIDR-a Pakrac odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani Pakraca.

Ovu memorijalnu utrku u duljini od 11 km, a čija se iznimno zahtjevna brdska dionica proteže u duljini od 6 km i završava na 655 m/nv kod Planinarskog doma Omanovac na Psunju istrčalo je ove godine 40-ak trkača, pristiglih iz gotovo svih krajeva kontinentalne Hrvatske.

Kao i prijašnjih godina veliki broj trkača sa Omanovca je dotrčalo u Pakrac, a među njima Glasnici istine Goran Draksler i Pavo Tutenov kao i počasni član Glasnika Duško Štrbac koji su bili i jedni od začetnika trčanja i nazad od planinarsgog doma i (ciljnog odredišta) do Doma hrvatskih branitelja u Pakracu gdje su svim sudionicima prigodne zahvalnice uručili predsjdnik HVIDR-A Pakrac Stipo Hodak te kći i sin poginulog Foke Marijana i Marko.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Ivana Novak, Matija Kulhavy, Dario Marošević

(147)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: