Naslovna Grad Teško nastradali biciklist

Teško nastradali biciklist

428
0

U utorak, 21. prosinca 2021. godine u 13:50 sati se u Slatini dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 78-godišnji vozač bicikla.

Do prometne nesreće je došlo uslijed nepropisnog skretanja vozača bicikla iz Ulice Nikole Šubića Zrinskog u Ulicu Slave Raškaj, pri čemu je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu koji je već vršio radnju pretjecanja bicikliste. Biciklista je pri padu na kolnik zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život zbog kojih se nalazi na liječenju u bolnici u Virovitici.

Iako se nalazimo u najhladnijem dobu godine našim prometnicama još uvijek prometuje veći broj sudionika na biciklima i pješaka, pa se pozivaju vozači motornih vozila da posebno obrate pozornost na ove kategorije sudionika u prometu, koji su najčešće odjeveni u tamniju i topliju odjeću, a korištenje kapa i šalova im dodatno ograničava vidno polje.

Vozači bicikla se podsjećaju da su se dužni prilagoditi produljenju noćnih uvjeta prometovanja i prilikom sudjelovanja u prometu u noćnim uvjetima, svitanje i sumrak, kao i u uvjetima smanjene vidljivosti obavezno imati upaljena svjetla na biciklu i čiste reflektirajuće djelove bicikla, te koristiti reflektirajuće dijelove odjeće ili reflektirajuće prsluke.

Pješaci se također upućuju na korištenje svjetlije odjeće i podsjećaju na obavezu korištenja reflektirajućih dijelova odjeće ili reflektirajuće prsluke prilikom kretanja kolnikom u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti.

PU Virovitičko podravska
Foto: https://freepik.com

(428)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr