Naslovna Grad Pojačan nadzor prometa povodom blagdana

Pojačan nadzor prometa povodom blagdana

24
0

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani povodom kojih se očekuje povećani promet na glavnim prometnim pravcima, ali i lokalni na području gradova i većih naseljenih mjesta. Kako bi se očekivane prometne gužve barem djelomično ublažile, preporuča se pravovremeno kretanje na put, te strpljivost i dosljedno poštivanje svih prometnih propisa.

Upozoravaju se vozači da vode računa o prigodnim blagdanskim konzumacijama alkohola ukoliko planiraju upravljati vozilom i propisnom parkiranju vozila kako parkirana vozila ne bi ograničavala promet na cesti.

Zbog povećanja broja smrtno stradalih na prometnicama u Republici Hrvatskoj od početka prosinca i narušenog stanja sigurnosti policijski službenici će i tijekom predstojećeg vikenda, u dane prije blagdana i u vrijeme blagdana, posebno u vrijeme očekivanih prometnih opterećenja, pojačano postupati i u slučaju potrebe pristupiti regulaciji prometa putem policijskih službenika u cilju uspostave što veće prometne protočnosti, ali i vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.

S pojačanim postupanjem se započinje već u petak, 20. prosinca 2019. godine kada će od 12:00 do 20:00 sati na području Policijske postaje Slatina biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola, a akcija iste usmjerenosti će biti provedena i na području Postaje prometne policije Virovitica u noći petak / subota, 21./22. prosinca od 22 do 06 sati.

Svim sudionicima u prometu želimo sretan i blagoslovljen Božić i sigurnost u prometu u novoj 2020. godini.

PU Virovitičko-podravska

(24)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*