Naslovna Grad Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

218
0

Odlična suradnja Indijske ambasade, Udruge AUM Slatina nastavlja se kroz razne aktivnosti na području joge, meditacije i zdravog načina života. Nakon održavanja Međunarodnog dana joge koji je u Slatini obilježen treći puta pod pokroviteljstvom Indijske ambasade u Zagrebu i Ureda gradonačelnika Slatine, Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine, u subotu 27. lipnja 2020. god. po treći puta nas je posjetio Pradeep Urs, predstavnik Indijske ambasade u Zagrebu, indijski učitelj joge, ajurvede i indijske kulture i održao niz aktivnosti u sklopu dvodnevne radionice pod nazivom Marma točke.

Polaznici radionice naučili su da postoji 107 marma točaka u ljudskom tijelu koje su u ajurvedskoj znanosti životno važne i njihovim oštećivanjem mogu se nanijeti velike i nepopravljive štete za ljudsko zdravlje. Marma točke zapisane su u drevnom sanskritskom tekstu o medicini i kirurgiji Susruta Samhita koji datira iz razdoblja oko 1000. god. pne.

To su točke koje imaju veliku važnost za naše tijelo, um i duh. Svjesnost, znanje i rad sa marma točkama pomaže revitalizaciji tjelesnih tkiva, poboljšava tjelesne funkcije, harmonizira nervni i endokrini sustav, otpušta energetske blokade, smiruje um i donosi jasnoću mislima.

Na ovoj dvodnevnoj radionici u Slatini i Suhopolju gospodin Pradeep Urs upoznao je brojne sudionike sa osnovama marme, tehnikama lociranja marma točaka, stimuliranju marma točaka putem joga asana (joga položaja), vježbama disanja (pranajame) i tehnikom čišćenja dišnih putova (krija jala neti).

Polaznici su dobili praktično znanje kako putem stimuliranja marma točaka pomoći sebi i drugima pri određenim tegobama te kako održavati zdravlje dišnih putova i spriječiti alergije, migrene i brojne druge tegobe.

Radionicu je organizirala Udruga AUM Slatina i Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM za jogu i meditaciju.

 

(218)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: