Naslovna Grad Subota je dan za veliku ekološku akciju čišćenja smeća

Subota je dan za veliku ekološku akciju čišćenja smeća

63
0

Odred izviđača “Lisice” u suradnji sa 10-ak drugih udruga i s podrškom Turističke zajednice grada Slatine, organizira u subotu, 30. travnja 2022. godine, veliku (ako ne i najveću do sada) ekološku akciju čišćenja na slatinskom području.

Čisti se veliko i vrlo zagađeno područje šume uz cestu na Popišanom brdu, od jezera Javorica do prijevoja (prema Ćeralijama). Pojas uz cestu s obje strane je izrazito strm i vrlo popularan za ružno i neodgovorno bacanje svake vrste smeća.

Odred izviđača je skupio snage brojnih udruga grada Slatine i odlučio počistiti najveće i najprljavije šumsko područje do sada, povodom dana planeta Zemlje i Zelene čistke (akcija je trebala biti vikend prije).

Pridružite nam se…

Akcija počinje u 08:00 sati, skupljanjem na jezeru Javorica i podjelom u terenske timove. Čistimo do otprilike 13:30 sati, a poslije toga imamo zajednički ručak ma jezeru. U akciju su uključeni između ostalih i Vatrogasna zajednica VPŽ, članovi HGSS-a i šareno društvo udruga s područja grada, uz podršku komunalnog poduzeća Slatina-Kom i pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Slatine.

Denis Cukor
Foto: Iva Smoljan

(63)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr