Naslovna Novo Solidarne sa Ženama iz Afganistana

Solidarne sa Ženama iz Afganistana

60
0

Ženska mreža Hrvatske pridružuje se jednoj u nizu globalnih akcija organiziranih za podršku i izražavanje solidarnosti sa ženama iz Afganistana.

Aktivistkinje Ženske mreže Hrvatske u subotu 25. rujna 2021. godine, u 12:00 sati u 10 gradova i općina u Vukovaru, Osijeku, Virovitici, Lipiku, Križevcima, Zagrebu, Korenici, Rijeci, Poreču i Zadru i izaći će na glavne trgove i ulice sa transparentima podrške ženama Afganistana.Aktivistkinje Ženske mreže Hrvatske u subotu 25. rujna 2021. godine, u 12:00 sati u 10 gradova i općina u Vukovaru, Osijeku, Virovitici, Lipiku, Križevcima, Zagrebu, Korenici, Rijeci, Poreču i Zadru i izaći će na glavne trgove i ulice sa transparentima podrške ženama Afganistana.​_

Svojim izlaskom na ulice poručujemo da nećemo odustati od zaštite i poštivanja ljudskih prava žena u Afganistanu.

Tražimo da Republika Hrvatska ne prizna talibansku vladu koja je na silu preuzela vlast te krši ljudska prava priznata od civiliziranih naroda.

Tražimo od RH, EU i UN-a da ne podrže talibanski režim te da poduzmu sve kako bi se pružila podrška otporu žena u Afganistanu.

Posebno pozivamo vlade da ne provode i ne opravdavaju politiku militarizma, vjerskog fundamentalizma, fašizma i da prestanu manipulirati ženskim pravima.

Tražimo od RH, EU i međunarodne zajednice da osiguraju prihvat izbjeglica i svih onih koji žele napustiti Afganistan i svakodnevni teror u kojem žive uz osiguranje humanitarne pomoći.

Žene u Afagnistanu svakodnevno riskiraju vlastite živote izravno se suprotstavljajući talibanskom režimu i tražeći poštivanje i zaštitu svojih ljudskih prava.

Akcija je dio globalne kampanje koja se provodi u 85 zemalja u svijetu u organizaciji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i Women’s Global Solidarity Network sa glavnom porukom: Ni jedna od nas nije slobodna dok žene Afganistana nisu slobodne.

Mjesta održavanja akcije po gradovima:

  • Vukovar: Trg dr. Franje Tudjmana 1
  • Osijek: Trg slobode
  • Virovitica: Trg bana Josipa Jelačića 5, ispred Gradske knjižnice i čitaonice
  • Lipik: Toplice Lipik ispred konferencijske dvorane QUELLA
  • Križevci: Strossmayerov trg
  • Zagreb: Trg bana Josipa Jelačića, ispred spomenika
  • Korenica: Mihaljevac
  • Rijeka: ispred gradske ure na Korzu
  • Poreč: Uvala Peškera
  • Zadar: Narodni trg

S.O.S. Virovitica
Foto: Wikipedia

(60)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr