Naslovna Grad Slatinski gimnazijalci 7. u državi na kvizu “Koliko poznaješ Hrvatski sabor”

Slatinski gimnazijalci 7. u državi na kvizu “Koliko poznaješ Hrvatski sabor”

60
0

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je drugo online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su srednjoškolci iz 50 škola diljem Hrvatske, ukupno 150 učenika raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu. Ekipa gimnazijalaca Srednje škole Marka Marulića Slatina u sastavu Elena Bićanić, Noa Fazekaš i Luka Šabić (i njihove zamjene: Lea Mustafi, Niko Rastija i Luka Ivanac) osvojila je sedmo mjesto. Mentor učenicama i učenicima bio je prof. Zorislav Jelenčić, a tehničke uvjete osigurala je prof. Ksenija Rastija.


Učenici su iz informatičkih učionica u svojim školama odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki je učenik u tročlanom timu na svom računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Svi učenici koji su sudjelovali na kvizu dobit će pohvalnice, a svi mentori i škole zahvalnice Hrvatskoga sabora za sudjelovanje na kvizu. Zanimljivo je da je Srednja škola Marka Marulića Slatina jedina škola s područja Virovitičko-podravske županije koja je sudjelovala na natjecanju.

Vladimir Jelenčić

(60)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr