Naslovna Novo Skotni Vrag – album prvijenac “Skotni Vrag”

Skotni Vrag – album prvijenac “Skotni Vrag”

104
0

Stigla je prinova! Četveročlani psihodelični rock bend Skotni Vrag novo je ime domaće alternativne scene, a predstavlja se istoimenim debi albumom „Skotni Vrag”, objavljenim za Dostavu Zvuka. Novo izdanje donosi žestoku kritiku društva upakiranu u ekscentrične stihove, progresivne gitarske dionice i zaigranu ritam sekciju te stimulira moždanu gimnastiku za sve one koji vole čitati između redaka.

Poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije, pa čak i jazza, Skotni Vrag pripremio je svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz, čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje.

Kroz jedanaest pjesama na hrvatskom jeziku otkriva se slojevitost u prenošenju poruke, što bend postiže stapanjem progresivnih melodija i stihova koji na momente ne bježe od vulgarnosti, no zahvaljujući spretnim verbalnim dosjetkama u isto vrijeme uspijevaju zarobiti bezbrižnost i uvući slušatelja u neobičan svijet vraga koji mijenja boje. Prijašnji najavni singlovi „Budimpešta” i „Zadovoljština” samo su odškrinuli vrata glazbenog teatra apsurda, kritike i začuđenosti koju propovijeda Skotni Vrag.

Popis pjesama:

01. Skotni Vrag
02. Zadovoljština
03. Bill Gates
04. Ukrasio mozak
05. Ponekada nikada
06. Vlak ili bus
07. Budimpešta
08. Smurf surf
09. Zvučni zid
10. Amnezija
11. Gigi Aids

Ustupio je svoj studio u Virovitici, a članovi benda odradili su snimanje, mix i produkciju izmolio je Pastor Mater (Ivan Maiv Manjkas), a master potpisuje TLLOA. Album je dostupan na Bandcampu izvođača, YouTube kanalu Dostave Zvuka te na svim streaming servisima.

Skotni Vrag je izvođač Dostave Zvuka.

(104)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr