Naslovna Novo Šest projekata iz vaše županije natječe se za nagradu Suncokret

Šest projekata iz vaše županije natječe se za nagradu Suncokret

112
0

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” priprema desetu dodjelu nagrade Suncokret – Sunflower Award. Prijavljeno šest zanimljivih projekata iz Virovitičko-podravske županije.

Kontinentalni turizam posljednjih nekoliko godina doživljava vrlo dinamičan rast i razvoj, a posebno je zapažen razvoj ruralnoga turizma i to u svim dijelovima naše zemlje. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, koja ove godine obilježava uspješnih 25 godina djelovanja, na čelu s gospođom Dijanom Katicom, predsjednicom Udruge, prati ovaj sektor od samih početaka. Vrlo je impresivno vidjeti da se današnji broj OPG-a, seoskih gospodarstava, kuća za odmor i ostalih kategorija u ruralnom turizmu može brojati u tisućama. Još je važnija činjenica da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost te omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već desetu godinu, pokazuje i broj od oko 130 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske. Završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u opatijskom hotelu Royal.

Budući da se pozivu odazvala većina hrvatskih županija, s iznimno kvalitetnim projektima, pred komisijom neće biti jednostavan zadatak. Ocjenjivački tim projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske kraj ovoga tjedna proveo je u Virovitičko-podravskoj županiji. Nakon razgledavanja Geo info centra Voćin, nastavili su do Destilerije Kostelac u Orahovici, gdje su sudjelovali na degustaciji Mountain Creek hrvatskog gina.

Turistička zajednica općine Čačinci predstavila je Srednjovjekovni viteški turnir, a OPG Ruža Fabčić iz Pitomače svoj restoran Dravska Iža. Vina Dvojak OPG-a Franjo Dvojak u Podgorju, Virovitica bili su još jedna evaluacijska lokacija, kao i OPG Miroslav Slaviček i njegov projekt eko vina “Chresno”.

Svim prijavljenim kandidatima želimo mnogo sreće.

Hana Klain

(112)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr