Naslovna Grad Projekt „Škola mira i prijateljstva“ predstavljen Učiteljskom vijeću OŠ Eugena Kumičića

Projekt „Škola mira i prijateljstva“ predstavljen Učiteljskom vijeću OŠ Eugena Kumičića

149
0

Na Učiteljskom vijeću OŠ Eugena Kumičića, voditeljica projekta Melita Schmitz, predstavila je 01. rujna 2020., projekt „Škola mira i prijateljstva“ financiran sredstvima Europske unije, vrijednost projekta je 25.446 eura, preko Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 – mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Projekt će trajati petnaest mjeseci i to od 06. rujna 2020. do 05. prosinca 2021. godine, a cilj projekta je jest prevencije međuvršnjačkog zlostavljanja i zlostavljanja putem interneta te razvoja pozitivnih socijalnih vještina kod učenika, učitelja i roditelja.

U projektu sudjeluje 11 učitelja: tri učiteljice Engleskoga jezika (Silvija Mađarić, Iva Vilček i Kristina Premec), učiteljica Hrvatskoga jezika (Ivana Strupar), učiteljica Prirode/Kemije (Rajka Avirović Gaća), četiri učiteljice razredne nastave (Vera Menčik, Željka Novotni, Vesna Košutić i Renata Grahovac), učitelj Tehničke kulture (Ivan Drokan) i stručna suradnica knjižničarka (Melita Schmitz).

Sukladno postavljenom cilju sudionici projekta sudjelovat će na edukacijama u dva polja: prvo polje djelovanja odnosi se na uočavanje, sprječavanje, djelovanje i što je najvažnije prevencija međuvršnjačkog zlostavljanja i zlostavljanja na internetu (cyberbulling), a drugo polje djelovanja odnosi se na razvoj pozitivnih socijalnih vještina svih sudionika nastavnoga procesa te usvajanje vještina kao što su pomnost (mindfulness) i vježbe disanja kao i vježbe za tijelo koje poboljšavaju koncentraciju i opće stanje duha i tijela, a koje se još kao takve nisu provodile tijekom nastavnoga procesa.

Pozornost će se usmjeriti i na ambijent učionice u kojemu učenici provode vrijeme te će ono postati okružje koje je pozitivno za učenje i koje je ugodno za sve sudionike nastavnoga procesa.

Krajnji cilj ovoga projekta jest odgovoriti na potrebe pojedinca u užurbanoj današnjici punoj neizvjesnosti i također stvoriti okolinu i uvjete za rad koji će rezultirati usvajanjem ključnih kompetencija koje su potrebne za konkurentnost na tržištu rada, ali koje prvenstveno trebaju zadovoljiti potrebu
osobnog rasta i razvoja pojedinca.

Melita Schmitz,
voditeljica projekta

(149)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: