Naslovna Novo Projekt Grada Orahovice pred završetkom

Projekt Grada Orahovice pred završetkom

33
0

Gradnja prometne i komunalne infrastrukture – Faza 1 „Poduzetnička zona Orahovica“

Projekt Grada Orahovice prijavljen na javni poziv Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona ušao je u posljednji mjesec provedbe, stoga je 17.3.2023. u Orahovici održana završna konferencija na kojoj se moglo čuti sve o izvršenim aktivnostima, o ciljevima i rezultatima projekta kao i o zadanim pokazateljima koje Korisnik treba ostvariti nakon završetka projekta. Povodom konferencije izrađena je brošura koja će se podijeliti ciljnim skupinama i građanima a prezentacija s detaljima o projektu i orahovačkoj zoni dostupna je u pdf formatu na poveznici.

Iz ugovorene ukupne vrijednosti projekta od 1.391.022,31 EUR (10.480.657,56 HRK) u potpunosti je izgrađena sva potrebna prometna, komunalna i energetska infrastruktura na javnom dobru kategorije nerazvrstana cesta Grada Orahovice. Koridor dvostruke dvosmjerne ceste s odvodnim kanalom u sredini s pripadajućim parkiralištima, nogostupom i kolnim prilazima opremljen je propisanom prometnom signalizacijom Za građevinu je ishođena uporabna dozvola što znači da je od dana pravomoćnosti/izvršnosti akta 15.3.2023. infrastruktura spremna za uporabu, a samim tim je i neizgrađeno građevinsko zemljište gospodarske namjene raspoloživo za buduće investitore jer izgrađeni koridor FAZA 1 opslužuje najveći dio gospodarske namjene u zoni. Udio sufinanciranja projektnih aktivnosti iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iznosi 831.561,39 EUR (6.265.399,32 HRK).

Tijekom cijele provedbe projekta Korisnik je informirao javnost o važnosti ulaganja u infrastrukturu zone s ciljem poticanja stanovništva na osnivanje, razvoj i širenje poslovanja najvećim dijelom malih i srednjih tvrtki. Realizacijom projekta – izgrađenom javnom infrastrukturom koja je dostupna svim korisnicima zone pod jednakim uvjetima, Grad Orahovica je ostvario odlične preduvjete za popunjavanje gospodarske namjene u zoni. Projekt završava 1.4.2023. godine.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

(33)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr