Naslovna Novo Pjesma posvećena Oliveru

Pjesma posvećena Oliveru

89
0

Legendarni glazbenik Mirko Cetinski te mladi pjevač Valerio Ricchiuto pripremili su pravu glazbenu poslasticu mediteranskog zvuka.

Naime, ova dvojica istarskih slavuja zaslužni su za sjajnu izvedbu pjesme “Partija je stari barba”. Riječ je o mediteranskoj bel canto pjesmi u kojoj se na neki način zrcali priča koja je vrlo česta onima koji žive uz more, na moru ili od mora. Ribari koji pletu mrežu i odlaze u ribolov svakodnevni su prizori na našoj obali, pa je tako ova pjesma posvećena upravo njima – ribarima, ali i svim mornarima, pomorcima i ljudima koji žive od mora.

„Baš zbog tematike ove pjesme, odlučili smo je posvetiti i legendarnom Oliveru Dragojeviću. Iznimno poštujemo sve što je radio, ali ne smijemo zaboraviti da je slobodno vrijeme upravo koristio za boravak na moru. Oliver je jako volio more i stoga ovu pjesmu posvećujemo i njemu“, složni su Valerio i Mirko koji su ovu pjesmu otpjevali iz srca.

„Zadovoljstvo mi je da sam s istarskom pjevačkom legendom Mirkom Cetinskim snimio ovaj duet koji nas podsjeća na neka ljepša glazbena vremena. Ova raspjevana i zarazna melodija osvojila me na prvu“, otkrio je Valerio čiji je otac dugogodišnji poznanik s Cetinskim pa je tako i došlo do ove glazbene suradnje.

Glazbu za pjesmu „Partija je stari barba“ napravio je Bruno Krajcar. Za tekst je zaslužan Tonći Žanko, dok je aranžman složio Aleksandar Valenčić. Ovakva bel canto kancona idealna je bila za suradnju ove dvojice istarskih slavuja. Oboje su zaljubljeni u more, ali i u jadranski biser – Rovinj, Mirkov rodni grad, koji je bio idealna filmska kulisa za snimanje spota koji je odrađen pod redateljskom palicom Medvid produkcije.

Napomenimo još kako Valerio Ricchiuto iza sebe ima već više glazbenih uradaka te brojne nastupe na glazbenim festivalima. Prema predviđanjima starijih kolega, Valerija se često uvrštava u najveće nade na domaćoj glazbenoj sceni.

FOTO: Medvid produkcija
REDAKCIJA: Dorijan Elezović

 

(89)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr