Naslovna Novo Lash lift žene obožavaju, ali ovo možda niste znali!

Lash lift žene obožavaju, ali ovo možda niste znali!

83
0

Saznali smo sve o tretmanu koji će vas učiniti još ljepšom

Iako ga mnogi znaju kao minival trepavica, posljednjih godina više se koristi termin lash lift. Društvene mreže popularizirale su ovu uslugu, a riječ je o kozmetičkom tretmanu trajnijeg podizanja trepavica. Prijevod objašnjava i zašto ga žene vole. Lash lift obećava odbacivanje uvijača, mučno višeslojno nanošenje maskare ili lijepljenje umjetnih trepavica. Kako trepavice svojom duljinom i gustoćom insinuiraju prirodnu ljepotu i mladost, tako nijedan make up nije potpun bez isticanja trepavica. Stoga je lash lift idealan za sve žene i baš zato je jako popularan.

Riječ je o tretmanu kojeg treba izvoditi stručna osoba, budući da se nanose kemikalije i to jako blizu oka. Nestručno izvođenje može toliko dehidrirati dlačice da se grče i pucaju. Također izbjegavajte tretmane koji nisu ispitivani na trudnicama i dojiljama jer ne znamo moguće posljedice. Ipak, lash lift je ustaljen poput bojanja kose te nema značajnijih nuspojava, a alergotest će eliminirati i potencijalne reakcije crvenila i oticanja.

„Lash lift se izvodi 30 do 60 minuta što ovisi o dlačicama. Ukoliko su jako kratke, dulje se fiksiraju na podlogu uvijača, a ukoliko su tvrde, dulje se tretiraju. Oči su zatvorene tijekom cijelog tretmana. Ono najvažnije jest da efekt tretmana traje tjednima, nakon čega se može ponavljati. Lash lift najčešće traže klijentice s kratkim trepavicama, te trepavicama koje rastu prema dolje. Tretman će takvim trepavicama pomoći da otvore oko, no pravi wow efekt imaju klijentice s dugim trepavicama, stoga mogu reći da je lash lift idealan za kratke, a savršen za duge trepavice“, objašnjava Vedrana Tomić, vlasnica brenda CHIX threading bar gdje žene često svraćaju na ovu uslugu.

Ipak, mnoge zanima na što sve treba paziti ukoliko se odluče za ovakav kozmetički tretman. Profesionalac vam treba dati jasne upute, budući da tretirane trepavice traže aftercare – dodatnu njegu hranjivim masnoćama. Za tu svrhu CHIX threading bar kreirao je vlastito ulje koje se treba nanositi svakodnevno nakon lash lifta ili brow lifta. Također je važno da trepavice ne dolaze u kontakt s vodom 24 do 48 sati nakon tretmana kako se dlačice ne bi obogatile težim molekulama vode te vratile u prvobitni položaj.

I ako niste znali, uvijene trepavice ne trebaju maskaru, no dovoljno je taknuti vrhove dlačica da bi imali još veći wow efekt. Žene se iznenade koliko duge trepavice zapravo imaju, koje se zbog savijanja izduže. Najsretnije su što imaju više vremena za sebe, a svaki dan izgledaju dotjerane. CHIX threading bar pruža uslugu lash lifta već 12 godina, a trenutna cijena s uključenim bojanjem trepavica u crno iznosi 30€. Ovih dana pratite redovne mjesečne popuste u trgovačkim centrima gdje se nalaze CHIX threading barovi jer vas tijekom tih dana očekuje 10 posto popusta na ovu popularnu uslugu.

Redakcija: Dorijan Elezović
Foto: Teo Begović

(83)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr