Naslovna Novo Heroji se nikad ne zaboravljaju!

Heroji se nikad ne zaboravljaju!

38
0

Petrijevci – komemorativni skup i biciklistički maraton

U povodu obljetnice pogibije Ivana Cicvarića i Mirka Adžića, pripadnike 136. slatinske brigade, članovi udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Bukovica predvođeni predsjednikom Franjom Kraljikom i pukovnikom Kazimirom Liblom ratnim zapovjednikom 3. bataljuna 136. brigade – položili su vijenac i zapalili lampione na mjestima pogibije hrvatskih vitezova.

Održali su kratki komemorativni skup u sjećanje na poginule hrvatske branitelje na kome su bili prisutni i načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić, te članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” predvođeni predsjednikom Odbora za branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašom koji su također simboličnim paljenjem svijeća odali počast Ivanu Cicvariću i Mirku Adžiću.

Biciklistička ekipa VPŽ “VBR” u sastavu Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač uz logističku podršku Ozrena Rastije predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina, a pod pokroviteljstvom grada Slatine i gradonačelnika Ilije Nikolića – izvezla je u spomen na poginule hrvatske vitezove Cicvarića i Adžića biciklistički maraton od Petrijevaca do Slatine preko Nove Bukovice.

Na samom startu u Petrijevcima VBR-ovce su ispratili članovi udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Nova Bukovica na čelu sa Franjom Kraljikom dok je u Novoj Bukovici dočekao dopresjednik Darko Takač  sa članom udruge Josipom Kišom, gdje su kod spomen obilježja kao i na na grobnom mjestu Ivana Cicvarića u Novoj Bukovici odali dužnu počast Ivanu Cicvariću kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima općine Nova Bukovica.

U Slatini je VBR-vce dočekao gradonačelnik grada Slatine Ilija Nikolić te su na posljednjem počivalištu Mirka Adžića paljenjem svijeća odali mu počast.

Pavo Tutenov
Foto: Ozren Rastija

 

(38)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr