Naslovna Novo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu u Požegi

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu u Požegi

44
0

U subotu će se na imanju Zlatni Lug po prvi put voziti utrka Cross Country, dok je nedjelja rezervirana za tradicionalnu motocross utrku na stazi Vilare.

Ovog vikenda sve ljubitelje adrenalina na dva kotača očekuje prava poslastica. Naime, u subotu 16. listopada 2021. godine, s početkom u 11:00 sati po prvi put će se na imanju Zlatni Lug pored Požege održati utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu, u disciplini Cross Country.

Imanje Zlatni Lug prostire se na 70 ha površine, a kružna staza dužine 7,5 km sadrži brojne izazove za vozače. Naime, staza kombinira vožnju kroz šumu i po livadi pri čemu je teren djelomice ravan, djelomice strm, a cijelom dužinom staze postavljene su prepreke poput guma, drvenih trupaca te zemlje koje vozači moraju preskočiti odnosno pronaći način kako savladati prepreku.

Organizatori utrke Zlatni Lug Racing Team i Moto klub Požega Promet najavljuju velika imena domaće moto scene. Natjecat će se više od 70 vozača u klasama Gold i Silver te u klasama Bronze, Veteran i Amater, a da ova utrka već sada ima velik značaj pokazuje i činjenica da će stazu Zlatni Lug testirati i neki od najtrofejnijih hrvatskih vozača: Matej Jaroš, Leo Pandžić, Nenad Šipek, Tihomir Kotarski, Patrik Ujčić, Antonio Cvitković i brojni drugi.

Delegat utrke je Tomislav Marić – Mafa, inače Požežanin, koji je organizator najpoznatije extreme enduro utrke u Hrvatskoj i u regiji – Extreme enduro Lika.

Posjetiteljima je, osim uživanja u utrci, zajamčena i dobra zabava uz DJ-a te odlična ponuda hrane i pića. Ulaz je besplatan, a parking dovoljno velik za sve zainteresirane.

Inače, utrka na Zlatnom Lugu ujedno će mnogim vozačima i gledateljima poslužiti i kao zagrijavanje za idući dan kada se na obližnjoj motocross stazi Villare održava posljednja utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu, također u organizaciji Moto kluba Požega-Promet.

 

(44)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr