Naslovna Novo Osnivanje Zajednice klubova liječenih alkoholičara VPŽ

Osnivanje Zajednice klubova liječenih alkoholičara VPŽ

234
0

U mjesecu smo borbe protiv ovisnosti, a jedna od najrasprostranjenijih ovisnosti u našem podneblju upravo je alkoholizam. Kako bi skrb i rehabilitacija osoba oboljelih od ove ovisnosti bila što obuhvatnija i kvalitetnija, pristupilo se osnivanju Zajednice klubova liječenih alkoholičara Virovitičko-podravske županije.

Osnivačka skupština Zajednice održana je 23. studenog 2023. u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije. Preduvjet koji je bio potreban za osnutak ove Zajednice bilo je postojanje tri kluba liječenih alkoholičara na području naše županije, što se osnutkom KLA Pitomača ovog proljeća i ostvarilo, uz postojeće UKLA Virovitica i UKLA Slatina. Osim toga, potrebni su bili volja, želja i entuzijazam apstinenata te iskusnih i novih terapeuta. Na skupštini su definirani statut udruge, te predstavnici udruge i plan daljnjeg djelovanja. Za predsjednicu je izabrana Katarina Grahovac, dipl.soc.rad. iz Virovitice, za dopredsjednika Davor Tržić iz Pitomače, a za tajnicu Josipa Pernar, dipl.soc.rad. iz Orahovice. Izabrana su i ostala tijela definirana Statutom.

Cilj osnutka ove Zajednice je udruživanje i osnaživanje svih terapeuta na području županije te međusobno povezivanje klubova u aktivnostima, a sve s namjerom još kvalitetnijeg i intenzivnijeg djelovanja u suzbijanju posljedica alkoholizma. Raspravljalo se i o sve ravnodušnijem pristupu društva prema alkoholizmu te potrebi senzibiliziranja javnosti na sveprisutnost alkoholizma i na njegove štetne posljedice za pojedinca, obitelj i društvo.

Izvor: zzjzvpz.hr

(234)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr