Naslovna Grad Odred izviđača “Lisice”: World Cleanup Day 2021.

Odred izviđača “Lisice”: World Cleanup Day 2021.

49
0

Dana 18. rujna 2021. godine, došao je red i na čišćenje. Odred izviđača Lisice kao pokretač i konstantni sudionik Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day) na ovom području, sudjeluje u najvećoj civilnoj akciji čišćenja na svijetu! Samo prošle godine u toj akciji sudjelovalo je preko 18 milijuna ljudi u 157 zemalja svijeta.

Takva akcija je bez presedana i kao takva prikupi više tona smeća u 24 sata nego što neke zemlje standardnim komunalnim aktivnostima prikupe u cijeloj godini.

Ove godine Lisice su se odlučile za svoju standardnu akciju čišćenja svih igrališta i izletišta u Slatini. Očišćeno ih je 17. ukupno, a prikupljeno otprilike 300 kg smeća.

Zaključeno je da se s vremenom, kako rade tu akciju, stanje na području Slatine poboljšava, no da svakako treba raditi na prevenciji divljeg odlaganja otpada, uvesti kazne za počinitelje i nagrade za one koji ih prijave, kako bi naš grad bio što čišći.

Upotrebom moderne tehnologije, kamera i slično, može se zaustaviti i spriječiti daljnje, još uvijek široko rašireno, divlje odlaganje svih vrsta otpada.

Priroda može podnijeti, mi možemo čistiti, ali polako gubimo tu bitku, da nam grad bude čist, jer dok je igralište čisto, recimo u Potočanima, svega par metara dalje u šumi je veliko divlje odlagalište koje je na samom kanalu potoka koji tamo teče.

Takvo ponašanje je nedopustivo i mi nećemo prestati zahtijevati da se prekine, dok god zadnji papirić ne bude maknut iz naše prekrasne šume, rekle su Lisice, jasno najavljujući povećanje svojih aktivnosti u očuvanju prirode.

Željeli bi zahvaliti Turističkoj zajednici grada Slatine, koja nas je ove godine podržala u ovoj akciji kao i u mnogim drugima.

Njima je stalo do okoliša, koji je temelj bilo kakve ideje o turizmu ovdje i vjerujemo kako će nas nastaviti podržavati.

Mi smo zadovoljni što možemo pomoći našem gradu. Uvijek smo tu, uvijek spremni za akciju, poručile su Lisice.

Izviđački pozdrav!

Denis Cukor

(49)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: