Naslovna Novo Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

162
0

Počinili više kaznenih djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i krivotvorenja službene ili poslovne isprave

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tri odgovorne osobe u tvrtki sa područja virovitičko-podravske županije, zbog počinjenih ukupno 78 kaznenih djela, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i krivotvorenja službene ili poslovne isprave na štetu 39 osoba.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je 41 – godišnjak, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, tijekom 2021. godine u neutvrđeno vrijeme u prostorijama tvrtke, koristio osobne podatke 23 osobe bez njihove privole i takove podatke kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, unosio u naloge za naplatu za kupnju, koje je ovjerio svojim potpisom, iako je znao da ti podatci nisu istiniti, odnosno da te osobe nisu stvarni kupci u maloprodaji.

Isto tako je utvrđeno kako su 32 – godišnjak i 47 – godišnjak, kao odgovorne osobe koje su zamjenjivale 41 – godišnjaka u njegovoj odsutnosti, tijekom 2021 godine u neutvrđeno vrijeme u prostorijama tvrtke, koristili osobne podatke 10, odnosno 6 osoba bez njihove privole i takove podatke kao odgovorne osobe u pravnoj osobi, unosili u naloge za naplatu za kupnju, koje su ovjerili svojim potpisom, iako su znali da ti podatci nisu istiniti, odnosno da te osobe nisu stvarni kupci u maloprodaji.

U svezi navedenog ODO Virovitica, slijedi posebno izvješće.

PU Virovitičko-podravske
Ilustracija: https://www.cookielawinfo.com

(162)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr