Naslovna Novo Glasnici istine na 10. memorijalnoj utrci Đakovo – Koritna

Glasnici istine na 10. memorijalnoj utrci Đakovo – Koritna

113
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u sastavu: Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Darko Dolovski, te Željko Lukačević uz još 12 slavonsko-baranjskih maratonaca istrčali su 10. memorijalnu utrku Đakovo – Koritna u duljini od 18 km, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje Đakovštine i Općine Semeljci kao i u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Žejlka Ervačića iz Koritne čija su braća Mirko i Zoran začetnici i inicijatori ove memorijalne utrke.

Start memorijalne utrke bio je ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Đakovu, gdje su tradicionalno sudionike ove utrke nakon odavanja počasti poginulim braniteljima na put ispratili veterani 3. gardijske brigade Kune – ogranak Đakovo, te veterani 122. brigade HV Đakovo.

Na putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke odavali su počast paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja u Đakovačkoj vojarni, Forkuševcima te Viškovcima gdje ih tradicionalno dočekuju branitelji Viškovaca kao i u Semeljcima gdje su uvijek dočekani od strane načelnika Općine Semeljci Grge Lončarevića, te njegova zamjenika Mirka Miladinovića.

Na ciljnom odredištu u Koritni na mjesnom groblju paljenjem svijeće odala se počast poginulim braniteljima Željku Ervačiću i Dragi Crnogorcu.

Organizator ove memorijalne utrke bili su veterani 3. gardijske brigade “Kune” ogranak Đakovo, a memorijalna utrka je održana pod pokroviteljstvom Općine Semeljci.

Logistička pratnja kao i uvijek bili su Zoran Ervačić i Mato Vidić te predsjednik veterana 3. GBR ogranak Đakovo Mario Jahić sa svojim tajnikom udruge Marianom Petrakom.

Svim sudionicima prigodne zahvalnice na kraju događaja podijelio je Grga Lončarević načelnik općine Semeljci.

Video zapis sa događaja pogledajte ovdje…

Pavo Tutenov
Foto: Đakovo live / Vet. 122. br. HV

(113)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr