Naslovna Blog Arhiva tekstova Miša Nicinger: U iščekivanju 01.07.2013.

Miša Nicinger: U iščekivanju 01.07.2013.

15
0

23.01.2012.

Najmanje 6 milijardi ljudi na svijetu bi prodalo bubreg, odrekli se žene, djece, kuće i imanja da se dokopaju zapada. U isto vrijeme se po prvi put u povijesti – Hrvatima nudi ulazak u društvo odabranih, a većina naših sugrađana šuti i sve promatra kao trećerazredni događaj.

Mnogi su ovih dana slali poruke sa sadržajem u kojem nam pričaju o gubitku suvereniteta, rasprodaji bogatstva, a EU prozvaše sotonom i baba rogom. Priče o vinu, rakiji i kolinju ne mogu smisliti od kako sam se rodio, a sir, čvarke i slične tzv. “domaće” proizvode ionako ne jedemo već godinama… Mlijeko i mliječne proizvode većim djelom uvozimo, uostalom kao i većinu hrane – valjda čitate deklaracije napisane malim sitnim slovima. Tako reći baš sve je iz importa, a sada napokon imamo priliku za malo eksporta.

Glasao sam “ZA” jer Hrvatska već dugo nije naša, jer su je odavno rasprodali. Zna se tko je rasprodao Hrvatsku – samo još uvijek ne znamo za koje iznose i na kojim računima čuvaju pare.

Podsjetimo euroskeptike da se hapšenja lopova i zločinaca u ovoj zemlji nisu dogodila zbog ljubavi prema domovini, s ciljem zadovoljenja pravde i vraćanja ukradenog novca! Privođenje tih i takvih je provedeno po nalogu EU-a kako bi se demonstriralo funkcioniranje pravne države i antikorupcijskih mjera. Šteta je što su Europejci tražili tako malo hapšenja jer svi znamo kako su pale mnoge tvrtke i stečena osobna bogatstva, koliko se takvih vozi našim ulicama i glumi narodne heroje.

Radujem se času kada na povijesnim granicama više nećemo morati stajati u redovima niti gledati i slušati drske i potkupljive osobe u zelenim uniformama. To su oni što vas prijetećim glasom i sa visine pitaju: “Kuda idete?”, “Imate li što za prijaviti?”, koji vam kopaju po automobilu, osobnim stvarima i utjeruju strah u kosti. Kad se samo sjetim glupog propisa o dezinfekciji automobilskih guma, bacanja jaja i mesa u kontejner, visokih nameta na robu koja se nikada nije proizvodila kod nas, metoda podmićivanja, nepotrebnog čekanja i sveopćeg jada na granicama.

Moram spomenuti da će mali poduzetnici ali i obični građani znatno jednostavnije i brže primati novac iz: Amerike, Kanade, Australije, Japana i većine zapadnih zemalja Europe putem PayPal sustava. Bez stresa, sa minimalnim provizijama, brzo, kulturno, jednostavno… Možda ne znate ali tek kada su započeli pretpristupni pregovori – Hrvatima su otvorena vrata za kupovinu kvalitetne i jeftine robe na “ebay.com” i mogućnost plaćanja putem “paypal.com”. Do tada smo bili tek jedna od zemlja iz istočnog bloka.

Zahvaljujući ljudima koji su glasali ZA – Hrvati napokon izlaze iz balkanskih okvira i mogu kupovati: francuske vinograde, njemačke oranice, austrijske pašnjake, apartmane na Crnom moru, talijanske tvornice, kuće od kamena u Grčkoj, rumunjsku janjetinu, raditi za plaću dostojnu čovjeka, puno jednostavnije vidjeti svijet i nešto naučiti.

Još kad bi svi pljunuli u šake i zasukali rukave…

Miša Nicinger

(15)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: